avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea domiciliului si schimbarea domiciliului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea domiciliului si schimbarea domiciliului minorului

Buna dimineata, in urma cu cateva luni l-am chemat din nou pe tatal biologic al fetitei mele in instanta deorece nu aveam cum sa preiau legatura cu el si nici cu familia lui.
Zis si facut am recurs la acelasi avocat pentru a solicita schimbarea de domiciliu din Romania in Olanda. Este acelasi avocat cu care am obtinut si custodia fetitei daca are vreo relevanta, doar ca in cursul zilei de ieri am aflat ca tatal biologic al fetitei a facut o vizita acovatului fara sa se faca anuntat si in plus a fost insotit de inca vreo 3 handralai adevarat destul de mari corporal iar ei fiind doar prieteni. Tatal a cerut sa ii se explice ceea ce eu cer pentru ca el crede ca eu ii cer lui banii de pensie alimentara din 2007 si pana acum si custodia totala. Ceea ce eu nu am cerut, aici se poate vedea clar ceea ce eu am cerut [ link extern ] /

Problema mea este ca avocatul meu ieri mia spus ca sa fiu desteapta si sa cad de acord cu el...eu sa ii dau inscris cum caci renunt la aceea pensie alimentara, iar el imi da acordul sa schimb adresa copilului. Eu acum logic ma gandesc asa: pai eu am custodia copilului, copilul este integrat aici in Olanda, noi nu i-am cerut niciodata nimic, eu acum ce as avea de pierdut atata timp cat eu am intentat procesul si nu cer decat o amarata de semnatura pentru pasaport. Sper ca am fost coerenta altfel imi cer iertare pentru multele ideii care nu imi dau pace.

[Editare aranjare text, fara modificari]
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
Admin, administrator
Potrivit art 86 si 94 c fam, paratul va fi obligat sa contribuie la cheltuelile privind cresterea si educarea minori cu o pensie de intretinere in cuantum de 350(RON) lunar, astfel cum acesta a declarat ca realizeaza pe luna, desi nu are loc de munca stabil.
Vazand si dispoz art 274 c pr civ;

PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE

Admite actiunea formulata de reclamanta A. Lupu domiciliata in Bucuresti...., in contradictoriu cu paratul , domiciliat in..., aut tut de pe langa primaria..., astfel cum a fost precizata.
Stabileste la mama reclamanta domiciliul minorei, nascutala ,.
Obliga paratul la plata unei pensii de intretinere de 350(RON) lunar, incepand cu data introducerii actiunii: 06.nov.2007
pana la majoratul copilului.
Obliga paratul sa plateasca reclamantei 900 lri(RON) cu titlu de cheltuieli de judecata

Cu recurst in 15 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica, astazi 21.04.2008

Presedinte ...... Grefier



stampile si timbru de autencitate decisiva si irevocabila.






Tot nedumerita sunt :-/ cum ramane cu dreptul paratului la vizita pe care nu la cerut din 2007 si pana in 2009 cat am fost inca in tara si mai mult de atat il contactam telefonic sa vina la copil macar odata pe luna si el totusi nu venea s-au isi schimba frecvent numere de telefon,
iar eu ( si respectiv mama mea) luam legatura cu parintii/ fratii acestuia care veneu sa vada copilul, iar de cand am plecat cu fata am fost in tara in vacantele de vara cate o luna in fiecare an din 2009 pana in 2013, iar in vacantele de iarna 2 saptamani de fiecare data informatii, iar el se ridica cu pretentii acum dupa mai bine de 5 ani ca el vrea sa aibe drept de vizita?! Este normal? Se poate in acest caz? Unde este interesul lui fata de acest copil pentru a primi acest drept cand el de la bun incepun nu a exercitat nici un drept al copilului spre interesul lui?

Va multumesc

P.S: imi cer scuze daca para cicalitoare dar este copilul meu, iar eu vreau dreptate nu bataie de joc si suferinta pentru copilul meu.
(Citati dintr-o hotarare datata din 1983.)

Art. 515

Inadmisibilitatea renunţării la întreţinere

Nimeni nu poate renunţa pentru viitor la dreptul său la întreţinere.

Daca nu puteti renunta dvs la un drept , cu atat nu puteti renunta la un drept care nu e al dvs, ci al altuia caruia ii aparati interesele.
Inteleg ca dvs nu renuntati la drept, ci la pensia ce i-o datoreaza copilului, numai ca aveti stabilita o pensie si acea hotarrae trebuie respectata.
Ca nu il veti executa silit e una, ca renuntati la pensie e alta si la fel, altceva ca nu ii cereti, nu ii pretindeti pensie nici in viitor.
De renuntat, ati cam renuntat in fapt la ea, acuma ce mai conteaza ca renuntati si in scris..

Poate cere program de vizita si i se va admite cererea. Programul insa se va desfasura cand veti veni in vacante, nu cred ca va veni el in Olanda.
Nu ar fi cerut program de vizita daca nu ati fi actionat dvs in instanta.
Ar trebui sa il executati silit pt pensie pt ultimii 3 ani.




Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles. Multumesc frumos. Nu ma deranjeaza cu absolut nimic sa renunt inscris la aceea pensie. Cat despre vizita el nu doreste nici in ziua de azi sa aibe acel drept decat cu rea intentie daca as obtine acordul pentru schimbare de domiciliului si stabilirea lui pentru minora el atunci imi va cere drept de vizita alta intentie nu are.

Spre ca intr-o buna zi Legiile din Romania sa se schimbe( in spre favoare celui ce poarta de grija copilului si nu celui caruia nu-i pasa nici macar de un la multi ani propriului copil).
O seara buna.

Cu respect,
A.Lupu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul directiei generale pasapoarte - pasaport minor, clarificare domiciliu AlexandraLupu AlexandraLupu Buna ziua ma numesc Alexandra Lupu in urma relatiei de concubinaj am o fetita amandoua fiind emigrante in Olanda cu toate actele in regula in anul 2011 am ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului in strainatate, reinnoirea pasaportului unui minor roxfelix roxfelix Am o sentinta de divort definitiva si irevocabila din Iunie 2005, prin care minorul imi este incredintat spre crestere si educare numai mie . In Iunie 2011, am ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean strain magal magal Buna ziua! Am un baietel de 2 ani rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Copilul sta cu mine, este recunoscut de tatal lui si ii plateste pensie alimentara. ... (vezi toată discuția)