avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Refuzul Directiei Generale Pasapoarte - pasaport ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Refuzul Directiei Generale Pasapoarte - pasaport minor, clarificare domiciliu

Buna ziua ma numesc Alexandra Lupu in urma relatiei de concubinaj am o fetita amandoua fiind emigrante in Olanda cu toate actele in regula in anul 2011 am incercat sa ii fac pasaportul fetitei pentru a ne stabili impreuna aici si pentru ai ii oferi un regim de viata maai bun decat cel din tara natala. Aici subliniez ca tatal ei biologic nu a platit niciodata pensia alimentara( nici nu eate nevoie) nu l-a interesat niciodata de soarta fetii si de aici reiese tot odata ca am facut si scrisoarea de intampinare pentru a-mi servi prima oara la DGP dupa cum au spus dansii nu era specificat ca fetita imi este mie incredintata total spre createre si educare si in a i se stabili domiciliul copilului la mama sa Alexandra Lupu. Astazi traiesc aceeasi problema serviciul pasapoarte DGP refuza a face pasaportul fetii cu tot cu custodie si scrisoarea de intampinare unde scrie clar pentru clarificare domiciliu al fetitei mele si pentru serviciul pasapoarte si de a trece granita tari cu ea plus custodia unde reiese ca tatal feti nu are voie la mai putin de 50 metru in apropierea ei. Va rog sa ma indrumati cu un sfat ce pot face unde pot face apel mai departe fiind in Olanda si fara posibilitatea de a lua contact cu cineva din familia tatalui biologic dar nici cu el ( parinti lui nu stiu de el in urma unei altercatii)
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 21:07, 30 August 2015
Ce va scrie exact în hotărârea judecătoreasca în caz ca aveți una?
Descrieti mai pe larg ce inseamna la dv. scrisoare de intampinare etc., daca avet o hotarare, unde este aceasta primita, in ce an...
AlexandraLupu a scris:

Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Scrisoare de intampinare fiind: LA CEREREA DE LAMURIRE A DISPOZITIVULUI SENTINTEI CIVILE 554/21.02.2008 in dosarul nr etc..
Arat ca Sunt DE ACORD CU ADMITEREA CERERII DE LAMURIRE A DISPOZITIVULUI SENTINTEI CIVILE NR 554/21.02.2008 in dosarul nr....

SUNT DE ACORD SA SE LAMUREASCA DISPOZITIVUL SENTINTEI CIVILE aratate cu privire la intelesul, intinderea si aplicarea dispozitivului hotararii, in sensul de a se mentiona in dispozitiv ca prin stabilirea domiciliului minorei... la mama reclamanta A.Lupu, SA SE INTELEAGA SI FAPTUL CA O INCREDINTEZ PE MINORA CATRE RECLAMANATA A. LUPU SPRE CRESTERE SI ERUDACARE..

SUNT DE ACORD CU INCREDINTAREA MINOREI ...LA MAMA SA, RECLAMANTA A.LUPU, SPRE CRESTERE SI EDUCARE.

Sunt de acord a se face pasaport pe numele minorei....precum si de a trece minora la vama.

Sunt de acord ca minora....sa plece din tara, impreuna cu mama sa- A.Lupu.

[mesaj mutat]
Scrsoarea de intampinare a fost facuta special tot pentru cei de la DGP tocmai pentru ca ei au cerut o lamurire mai detaliata. Am facut-o si pe aceea este aici:

LA CEREREA DE LAMURIRE A DISPOZITIVULUI SENTINTEI CIVILE 554/21.02.2008 in dosarul nr etc..
Arat ca Sunt DE ACORD CU ADMITEREA CERERII DE LAMURIRE A DISPOZITIVULUI SENTINTEI CIVILE NR 554/21.02.2008 in dosarul nr....

SUNT DE ACORD SA SE LAMUREASCA DISPOZITIVUL SENTINTEI CIVILE aratate cu privire la intelesul, intinderea si aplicarea dispozitivului hotararii, in sensul de a se mentiona in dispozitiv ca prin stabilirea domiciliului minorei... la mama reclamanta A.Lupu, SA SE INTELEAGA SI FAPTUL CA O INCREDINTEZ PE MINORA CATRE RECLAMANATA A. LUPU SPRE CRESTERE SI ERUDACARE..

SUNT DE ACORD CU INCREDINTAREA MINOREI ...LA MAMA SA, RECLAMANTA A.LUPU, SPRE CRESTERE SI EDUCARE.

Sunt de acord a se face pasaport pe numele minorei....precum si de a trece minora la vama.

Sunt de acord ca minora....sa plece din tara, impreuna cu mama sa- A.Lupu.

custodia a fost facuta pe 21.02.2008, iar sentita sa dat 21.04. 2008 tot in favoarea mea...

mai mult de atat pot spune ca am luat legatura telefonica cu avocatul cu mi-a aparat dreptrile in instanta pentru aceea hartie pe care cei de DGP au cerut-o iar dumneaei a spus ca nu am nevoie de asa ceva pentru ca sunt singurele parinte al copilului, iar acolo unde stau eu copilul trebuie sa stea si el Obligatoriu.
Acum eu ce sa fac?
Judecatoria Bolentin Vale-Cauze generale Dosar 3651/192/2007

Incheiere
Sedinta din camera de consiliu de la 10Martie 2011
Completul compus din:
Presedinte....
Grefier..........

Pe rol fiind s-a luat in dezbatere cererea reclamantei L.Alexandra de lamurire a dispozitivului sentintei civile nr. 554/21.02.2008 a Judecatoriei Bolentin Vale.
La apelul nominal facut in sedinta din camera de consiliu a raspuns reclamanta avocat T. Gab.
Procedura legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei de catre grefier care invedereaza faptul ca paratul O.A.Vali a depus la dosar intampinare.
Aparatorul reclamantei a depus la dosar acte in sustinerea cererii si a solicitat admiterea cererii asa cum a fost formulata.

Instanta

Prin cererea formulata la aceasta instanta in data de 21.02.2011, reclamanta L. Alexandra, a solicitat lamurirea dispozitivului sentintei civile nr 554/20.02.2008 in prezent cauza.
Arata reclamanta a solicitat prin aceasta cerere sa se mentioneze ca prin stabilirea domiciliului minore Mihaela Andreea , la mama sa, se intelege si faptul ca o incredinteaza ei spre crestere si educare pe minora.
Reclamanta mentioneaza ca Serviciul Pasapoarte i-a refuzat cererea prin care a solicitat emiterea pasaportului minorei din acest motiv.
Paratul ..., prin intampinare a aratat ca este de acord cu cerereareclamantei, cu incredintarea minorei catre reclamanta, emterea pasaportului si de a o lua pe minora din tara.
Analizand cererea reclamantei, instanta o constata intemeiata si o va admite.

Pentru aceste motive,
in numele legii
Dispune

In baza art 281(1) al 2 si al 3 c pr civila.
Admite cererea formulata de catre reclamanta de lamurire a dispozitivului sentintei civile Nr.544/21.02.2008 a Judecatoriei Bolentin Vale in sensul ca: prin stabilirea domiciliului minorei Mihaela Andreea, la mama reclamanta, se intelege si faptul ca o incredinteaza pe minora catre reclmanta spre crestere si educare.
Prwzanta incheiere se va atasa hotarea pronuntata cat si in dosarul cauzei.

Definitiva si irevocabila

Alte discuții în legătură

Stabilirea domiciliului si schimbarea domiciliului minorului AlexandraLupu AlexandraLupu Buna dimineata, in urma cu cateva luni l-am chemat din nou pe tatal biologic al fetitei mele in instanta deorece nu aveam cum sa preiau legatura cu el si nici ... (vezi toată discuția)
Pasaport cu domiciliul in strainatate elenaCalina elenaCalina Locuiesc in DK si am pasaport temporar cu domiciliul in strainatate, merg in tara intr-o saptamana si doresc sa il schimb cu pasaport cu domiciliul in ... (vezi toată discuția)
Iesire din tara cu minorul Hildegarde Hildegarde Buna seara Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a iesi din tara Am o fetita in varsta de 5 ani rezultata dintr-un concubinaj recunoscuta de ... (vezi toată discuția)