avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport cu domiciliul in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport cu domiciliul in strainatate

Locuiesc in DK si am pasaport temporar cu domiciliul in strainatate, merg in tara intr-o saptamana si doresc sa il schimb cu pasaport cu domiciliul in strainatate...se poate rezolva asa? Buletinul de identitat a fost anulat cand am facut pasaportul temporar (de fapt era si expirat de asta am facut temporar).La fel doresc si pt fetita mea (minor cu domiciliul in strainatate).Astept cu nerabdare raspuns, Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 20:03, 30 August 2015
Informatii aici:
[ link extern ]

Atentie la ce va trebuie pentru pasaportul fetitei daca veniti fara tata (nu zicti nimic de el :) )

paşaportul unuia dintre părinţi şi declaraţia celuilalt părinte, prin care îşi exprimă acordul cu privire la domiciliul minorului sau, după caz, hotărârea judecătorească prin care instanţa a stabilit domiciliul minorului la unul dintre părinţi, rămasă definitivă şi irevocabilă ori rămasă definitivă pentru procesele începute cu data de 15 februarie 2013;

in aceeasi oala ma aflu si eu am facut deja toate actele doar ca la mine in situatia mea se intampla urmatoarele lucruri: se aplica articolul 8 din legiile Europene pt Drepturile Omului ( European Treats of Human Rights) si doi cand ma refer la acte ma refere la faptul ca am custodia totala si semnatura tatalui pentru incredintare , educare si in spre a se fixa domiciliul fetitei catre mama sa aceea fiind eu.
Cu toate cele DGP a refuzat sa faca pasaportul fetii cum ca nu am semnatura de la tatal ei biologic pentru adresa din Olanda.
Si ca urmare astept scrisoarea lor scrisa pt a ii chema in instanta pentru ca este Abuz!
Vi se pare corect?
Vreti sa spuneti ca ati dorit sa deveniti cetatean roman cu domiciliul in strainatate atat dvs. cat si copilul dvs. si ati fost refuzata pe motivul ca nu aveti aprobarea tatalui copilului pentru schimbarea domiciliului acestuia? Pai daca domiciliul copilului dvs. a fost fixat prin sentinta definitiva la domiciliul dvs. cei de la pasapoarte chiar ca au facut un abuz refuzandu-va si cerand acordul tatalui. [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuzul directiei generale pasapoarte - pasaport minor, clarificare domiciliu AlexandraLupu AlexandraLupu Buna ziua ma numesc Alexandra Lupu in urma relatiei de concubinaj am o fetita amandoua fiind emigrante in Olanda cu toate actele in regula in anul 2011 am ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului si schimbarea domiciliului minorului AlexandraLupu AlexandraLupu Buna dimineata, in urma cu cateva luni l-am chemat din nou pe tatal biologic al fetitei mele in instanta deorece nu aveam cum sa preiau legatura cu el si nici ... (vezi toată discuția)
Dubla nationalitate copil minor iesire din tara monique78ro monique78ro Fetita mea este olandeza si romanca. Are domiciliul in Olanda si carte de identitate olandeza. Are certificat de nastere olandez, nascuta in Olanda si ... (vezi toată discuția)