Buna ziua ma numesc Alexandra Lupu in urma relatiei de concubinaj am o fetita amandoua fiind emigrante in Olanda cu toate actele in regula in anul 2011 am incercat sa ii fac pasaportul fetitei pentru a ne stabili impreuna aici si pentru ai ii oferi un regim de viata maai bun decat cel din tara natala. Aici subliniez ca tatal ei biologic nu a platit niciodata pensia alimentara( nici nu eate nevoie) nu l-a interesat niciodata de soarta fetii si de aici reiese tot odata ca am facut si scrisoarea de intampinare pentru a-mi servi prima oara la DGP dupa cum au spus dansii nu era specificat ca fetita imi este mie incredintata total spre createre si educare si in a i se stabili domiciliul copilului la mama sa Alexandra Lupu. Astazi traiesc aceeasi problema serviciul pasapoarte DGP refuza a face pasaportul fetii cu tot cu custodie si scrisoarea de intampinare unde scrie clar pentru clarificare domiciliu al fetitei mele si pentru serviciul pasapoarte si de a trece granita tari cu ea plus custodia unde reiese ca tatal feti nu are voie la mai putin de 50 metru in apropierea ei. Va rog sa ma indrumati cu un sfat ce pot face unde pot face apel mai departe fiind in Olanda si fara posibilitatea de a lua contact cu cineva din familia tatalui biologic dar nici cu el ( parinti lui nu stiu de el in urma unei altercatii)
Multumesc
Pai, dupa cum ne declarati dvs. in prima faza cei de la pasapoarte aveau dreptate, intrucat fixarea domiciliului e una, iar exercitarea autoritatii parintesti e alta. De aceea v-au indrumat cei de la pasapoarte a va adresa din nou instantei. Au procedat corect. Daca aveati declaratia de aprobare a tatalui era altceva, dar fixarea domiciliului nu poate suplinii acordul tatalui de iesire din tara ori de primire a pasaportului copilului.