avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Gravida la 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Gravida la 16 ani

O prietena a ramas gravida la 16 ani si nu prea stie ce e de facut. a aflat în prima luna de sarcina, prietenul ei doreste sa faca avort medicamentos, iar ea nu este de acord. Parintii lor nu ii sustin, lui ii este frica deoarece nu doreste sa aiba probleme, din punct de vedere legal, cu parintii fetei. Se poate intampla acest lucru? iar ea daca va hotari sa păstreze copilul poate beneficia de acea indemnizație pentru mame eleve sau studente? Si daca da ce valoare are aceasta indemnizație? Mentionez ca prietenul ei are 21 de ani, au o relatie de 2 ani, iar ea merge la scoala, fara întrerupere momentan, dar după ce va naste va trebuii sa renunte cel puțin un an. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:48, 15 Februarie 2016
1. Nu de indemnizatie e vorba aici..!!!!! Un bebelus nu se creste din indemnizatiile acordate. Vorbiti cu parintii, cereti-le parerea.oricum vor afla.

" Mama fiind minora, este nevoie de curatela, pe numele unuia din parintii ei, bunica, sa zicem,obtinuta prin hotarare judecatoreasca. Este o procedura simpla, insa necesara.
Si bunica ar putea beneficia de indemnizatie, insa daca mama copilului a frecventat fara intrerupere invatamantul de zi si este indreptatita la indemnizatie, este pacat ca aceasta sa-si suspende activitatea.Prin curatela, bunica reprezinta interesele mamei minore pana la majoratul acesteia. Va incasa alocatia de stat si indemnizatia de crestere a copilului pe numele dansei pana la implinirea varstei de 18 ani a mamei copilului, moment in care mamica devenita majora va putea deveni titular de drept al alocatiei de stat pentru copil."
www.avocatnet.ro/content/for...



[ editat de moderator-2.11. Daca doriti sa raspundeti la intrebarile puse de utilizatori nu va insusiti raspunsurile date de membrii comunitatii la spete asemanatoare sau identice care pot fi gasite pe forum. Copierea unui mesaj fara indicarea autorului si atasarea unui link catre discutia unde ati gasit raspunsul este sanctionabila in prima faza cu avertisment, iar in caz ca faceti acest lucru in mod repetat, cu banare temporara sau permanenta.]



2. Tatal copilului , nu doreste copilul - macar e sincer. Are 21 de ani si e pasibil de pedeapsa pt joaca asta ”de-a mama si de-a tata” cu o minora de 16 ani.. Relatie de 2 ani - pai fata avea 14, era o fetita..ooff..!! E un imatur, unul convingator, dar, scuzati-ma va rog, este si las. Las ca i-a placut relatia, dar ii e frica de problemele legale.

Nu pledez pt avort, Doamne Fereste, insa copii au nevoie de parinti, de oameni care sunt pregatiti, care isi doresc copii. In Romania se afla prea multi copii abandonati, in plasament, si prea multi distrusi in propriile famiili, de parinti care nu stiu sa fie parinti..Dar in acest caz, avortul e o solutie. ( vor fi comentarii contra, oameni care privesc situatia doar prin propria experienta si opinie, ca e pacat, ca e crima etc - teoretic, ideologic, spiritual, sunt de acord. Dar, concretul, realitatea, este cea care ma face sa spun ca e mai mare pacatul de a vedea 3 persoane distruse- certuri, agresiuni, neglijenta, abandon, toate produc suferinta emotionala, destabilizeaza si ingreuneaza evolutia unui copil )
Sa-i explice cineva fetei ca desi seamana cu o papusa, copilul nu poate fi pus intr-un dulap si lasat acolo, si sa plece la mall. Sau la cinema.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
Cum să recurgă la o crimă(avort)!!!
Sunt atâtea familii care nu pot avea copii și doresc să înfieze..., dacă acest copil nevinovat care vine deja spre lume, este sortit să fie un geniu, o somitate care ar putea descoperi leacul pentru cancer sau pentru orice alta boală.
Tata copilului trebuie sa răspundă în fața legii, nu trebuie ucis cu bestialitate un suflețel nevinovat pentru a fi scăpat de responsabilitatea legală un iresponsabil`!!!
Va plăti obligat de lege 18/26 de ani pensie de întreținere.
Copilul va avea cu ce trăi, dar dacă ar provoca inconvenient, poate fi dat spre adopție.
Tata copilului trebuie tras la răspundere obligatoriu, să conștientizeze că nu-i atât de simplu și de roz.............
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
ContSters379576, utilizator
Tatal copilului nu crede ca este suficient de pregatit si nu are cu ce sa il intretina deoarece si el sta tot cu parintii din acest motiv a vrut sa faca ceva cat inca e devreme ... insa ea nu a fost de acord si sustine in continuare ca ar fi suficient salariul lui(aprox.1000lei) si acea indemnizatie pentru a creste un copil .. Sunt sigura ca indiferent ce ar alege ar fi langa ea ..o sa fie un scandal monstru probabil intre ei si parinti (de ambele parti ),iar sustinere din partea lor nu cred ca o sa aiba .

Dar daca el ar recunoaste copilul in final nu ar fi suficient ? vreau sa spun fara sa o mai implice si pe bunica ... ?
Ultima modificare: Duminică, 14 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
Scumpa mea si eu sunt mama....dar totusi sa se gandesca mai bine prietena ta (isi distruge inca copilaria, viitorul si nu numai) Scoala este mai importanta ca orice altceva in momentul acesta. Nu ii poate oferi copilului un viitor sau un trai decent si nu cred ca vrea Doamne fereste sa ajunga din cauza unui imbecil din om ne-om . Sa gasesti tata pentru copil este greu si nu toti accepta. Timp de copiii va avea dar nu acum! Este mult prea devreme. Inteleg ca toti suntem rai acum din punctul ei de vedere pentru ca ea este cea care poarta un suflet in pantecul ei, nu are probabil puterea de a alege calea care ii usureaza pasii pentru un viitor bun. Tocmai sa ia aminte prin ce trece acum pentru ca va fi de 2 ori mai greu cu un copil si mai ales singura.
Acum cu 1000 Ron lunar cum ar putea trai?
Chiria?(nu cred ca parintii vor fi de acord sa locuiasca cu ei)
Facilitati ( intretinere, curent etc)
Pampersi?( 2-3 baxuri lunar)
Lapte praf?( daca nu poate alapta s-au laptele nu ii prieste copilului?)
Strictul necesar al copilului?
Mancare?
Sa mai continui? Statul cat sa ajute? Pana primesc acel ajutor ei trebuie sa se pregateasca cu cele necesare atat pentru copilu cat si pentru ei doi daca decid sa mearga pe acea cale.

Mult succes si sper ca totul sa fie bine.

Eu as zice sa nu renunte la copil. Daca as fi in locul tatalui, as lua responsabilitate pentru ce am facut si as creste copilul. Locuri de munca mai bine platite se gasesc. Soferii castiga destul de bine chiar daca nu am multa scoala. Parintii vor face scandal monstru acum si vor fi suparati, dar cu timpul le va trece. Nu cred ca vor sta suparati mai mult de cateva luni. In special cand isi vor vedea nepotelul. Sigur vor da o mana de ajutor in anii ce urmeaza.

Cat despre scoala, nu te lasa pacalita de ce spun diversi indivizi. Nu-i asa importanta. Oricand se poate continua. Majoritatea continuam sa invatam si sa fim educati pe intreg parcursul vietii. Oamenii sunt mult mai importanti decat educatia sau banii. Viata nu o sa fie intotdeauna usoara, dar cu vorba buna si intelegere sigur vor putea trece peste probleme. Suparari si scandaluri apar, dar familiile rezonabile trec intotdeauna peste ele.

Eu am un prieten bun care si el este trecut de 20 de ani. Prietena lui in varsta de 16 ani a ramas insarcinata. El si-a asumat responsabilitatea de tata. S-a casatorit cu fata la cateva luni dupa nasterea fetitei lor. Acum lucreaza in Anglia sa-si sustina sotia de fetita care sunt cu el acolo. Situatia lor a avut un final fericit. Nu toate au. Cred ca cel mai important este ca acest prieten/iubit sa isi asume responsabilitatea de tata. Daca crezi ca esti pregatit sa faci sex, atunci ar trebui sa fii pregatit si pentru aparitia unui copil.

Alte discuții în legătură

Varsta la care un copil poate lua o decizie rupa rupa - baiatul meu are 19 ani , prietena lui are 16 ani si a ramas insarcinata , niciunul nu vrea sa renunte la copil , amindoi sint liceeni . _ intrebare - in ... (vezi toată discuția)
Sarcina la 15 ani mariamagdalena178 mariamagdalena178 Buna ziua. Fata mea in varsta de 15 a rămas însărcinată cu prietenul ei de 19 ani. Chiar daca are aceasta vârsta este un băiat iresponsabil. Ce putem ... (vezi toată discuția)