avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Gravida la 16 ani
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Gravida la 16 ani

O prietena a ramas gravida la 16 ani si nu prea stie ce e de facut. a aflat în prima luna de sarcina, prietenul ei doreste sa faca avort medicamentos, iar ea nu este de acord. Parintii lor nu ii sustin, lui ii este frica deoarece nu doreste sa aiba probleme, din punct de vedere legal, cu parintii fetei. Se poate intampla acest lucru? iar ea daca va hotari sa păstreze copilul poate beneficia de acea indemnizație pentru mame eleve sau studente? Si daca da ce valoare are aceasta indemnizație? Mentionez ca prietenul ei are 21 de ani, au o relatie de 2 ani, iar ea merge la scoala, fara întrerupere momentan, dar după ce va naste va trebuii sa renunte cel puțin un an. Mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:48, 15 Februarie 2016
Chiuretajul e singura chestie logica. Sex la 15 ani=puscarie pentru el. Copil la 16 ani = renuntarea la scoala, renuntarea la viata personala, renuntarea la copilarie. E foarte posibil ca el sa plece pur si simplu si ea sa ramana singura. La 21 de ani si el este doar un copil, ce sa mai zic de fata. Fa sex cat cuprinde, dar gandeste-te si la consecinte pentru ca iti pot distruge restul vietii. Anticonceptionalele sau clasicul prezervativ sunt sfinte.
1. In cazul in care va naste va beneficia de indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) in suma de 600 lei lunar plus alocatia de stat pentru copii de 200 lei lunar pana implineste copuilul 2 ani si apoi de 84 lei lunar pana la 18 ani.

2. Pe perioada cat primeste indemnizatie pentru CCC nu este obligatoriu sa intrerupa scoala.

3. Lista cu actele necesare pentru indemnizatia pentru CCC, specifice situatiei ei, o ia de la Primarie unde va si depune apoi actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta la care un copil poate lua o decizie rupa rupa - baiatul meu are 19 ani , prietena lui are 16 ani si a ramas insarcinata , niciunul nu vrea sa renunte la copil , amindoi sint liceeni . _ intrebare - in ... (vezi toată discuția)
Sarcina la 15 ani mariamagdalena178 mariamagdalena178 Buna ziua. Fata mea in varsta de 15 a rămas însărcinată cu prietenul ei de 19 ani. Chiar daca are aceasta vârsta este un băiat iresponsabil. Ce putem ... (vezi toată discuția)