avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Varsta la care un copil poate lua o decizie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Varsta la care un copil poate lua o decizie

- baiatul meu are 19 ani , prietena lui are 16 ani si a ramas insarcinata , niciunul nu vrea sa renunte la copil , amindoi sint liceeni . _ intrebare - in cazul in care parintii fetei s-ar ipotrivi , casatoriei s-au convituiri impreuna a accestora , fata ar putea sa aiba dreptul de a lua o decizie ?
Cel mai recent răspuns: ciocoflender007 , utilizator 07:57, 17 Septembrie 2016
DA! poate sa ramana linistita cu tatal copilului ei (atat legal cat si moral :) )
Toate cele bune!
Părinții nu au dreptul sa forțeze minora sa facă avort.
Decizia ii aparține ei.
Casatorie fara acordul parintilor la varsta aceasta nu poate fi suplinita decat de instanta de tutela. In ceea ce priveste avortul aceasta este o decizie care trebuie bine cumpanita vanad in vedere varsta minorei, posibilitatile de crestere ale copilului, varsta parintilor......
Personal, ca femeie, consider ca este prs devreme ca o fata sa aiba copil. Nu este pregatita nici din punct de vedere psihic si nici fizic.
În trecut femeile făceau copii la 16 ani destul de des.
Depinde de la femeie la femeie și cat de pregătită ar fi sa fie mama.
Oricum după naștere femeia se maturizează și se poate descurca foarte bine.

Vârstă constituie un semn de întrebare doar cu privire la ce viata alege sa ducă fata...cu privire la facultate, etc.

Ia gândiți-vă ca face un avort și apoi nu mai poate avea copil.

Fiecare își alege propria viata cum sa se desfășoare.
Însăși constituția garantează acest drept fundamental.
In vremurile de azi..si nu cele in care femeile nasteau frecvent la 16 ani (cand se manifesta pregnant lipsa educatiei oricare ar fi fost ea...) intreruperea de sarcina nu mai este un act medical periculos si facut in conditii precare. Mai important este ca minorul sa ajunga la varsta majoratului, sa se maturizeze din punct de vedere psihic si fizic, dar nu fortat de imprejurari (ca doar aceasta varsta de 18 ani nu s-a stabilit ca fiind varsta majoratului asa aruncand cu banul) si sa nu regrete mai tarziu decizii luate cand era necopt la minte...
Aparitia unei sarcini si mai apoi a unui copil la o varsta frageda poate marca viata atat a mamei cat si a copilului si de ce nu si a tatalui...
O viata lipsita de educatie sau cu privatiuni de toate felurile poate duce adesea la frustrari, depresii si insuccese in viata (ratarea carierei, neputinta de a oferi copilului o educatie si o viata materiala optima etc...)
Bineinteles, acesta este punctul meu de vedere si doresc ca domnisoara in cauza peste ani sa nu ajunga la provebialul : da i romanului mintea de pe urma!
Minte in toate si masura!
Ultima modificare: Joi, 15 Septembrie 2016
ContSters338589, utilizator

Alte discuții în legătură

Am 20 de ani si am lasat gravida o minora de 14 ani bossssssss bossssssss am 20 de anii am lasat gravida o minora de 14 ani parinti stiu nu au nimik impotriva nostra ai mei nici ai iei fata ieste mutata la mine ce pot pati pot face ... (vezi toată discuția)
Eu am 17 ani și iubita mea are 16, ne putem cununa civil? Daniel lungu Daniel lungu Eu am 17 ani și iubita mea are 16 ne putem cununa civil chear daca amândoi sunt minori (vezi toată discuția)
Casatorie cu o minora OVYBUB OVYBUB Buna ziua De cateva luni stau cu o minora care a inplinit varsta de 16 ani in aprilie eu em 22 ani. Si vreau sa ma casatoresc cu ea se poate cu acordul ... (vezi toată discuția)