Bună ziua. Aș vrea să știu dacă politica și modul de tratament pe care îl aplică Facultatea de Medicină Universitară Bucuresti (USAMV) în cazul studenților e corect legal: laboratoarele desfășurată în situațiile în care studentul este în gărzi de 8 sau 16 ore trebuie obligatoriu recuperate, eventual chiar la ieșirea din gardă de 16 ore (deci încă 2-3-4 ore). De asemenea, laboratoarele din perioada în care studentul este absent cu concediu medical sau adeverință medic se recuperează obligatoriu.. menționez ca aceste gărzi sunt practica, în incinta aceleiași facultăți, organizate de aceeași facultate. Nu cred ca e posibil ca aceeași instituție să îți ceară să fii obligatoriu la două locuri simultane sau să te oblige să “recuperezi” ce tot ei au programat. Nu mi se pare legal OK ca un concediu medical să fie tratat ca un chiul, câtă vreme la un loc de muncă, pe legislația muncii, e considerat cu valoare mai mare decât orice alte acțiuni (concediu de odihnă, decalează preavizul etc). Vă rog să mă sfătuiți cum să procedez, pt ca în afară de bullying în această instituție se întâmplă și astfel de abuzuri. Nu îmi spuneți să mă adresez conducerii, pt ca ei fixează acest mod de lucru. Mulțumesc
Da, incerc sa gasesc un alt avocat pentru ca din anumite motive personale cel gasit anterior nu se poate ocupa momentan. Ati inteles perfect, as vrea sa urgentez procedura.
Cam cat poate dura o cercetare de acest gen? Si cam cat AR TREBUI sa dureze? A trecut deja un an si jumatate. Peste inca 2 ani nu se mai poate face nicio expertiza tehnica la vreo masina, martorii de prin sat poate si decedeaza pana atunci. Pe certificatul medico-legal scrie negru pe alb in urma necropsiei ca decesul este datorat complicatiilor de la ranile in urma accidentului. Inteleg ca dureaza ceva timp, din motive procedurale, dar 1 1/2 ani e arhisuficient si pentru un melc. Si in timpul asta, individul umbla liber, conduce in continuare si poate mai lasa si alti copii fara bunici. Sau niste bunici fara nepoti, cine stie...
Poate ma lamuriti cam cat ar dura si ce pot eu efectiv face sa urgentez.Partea cu judecatoria a fost o greseala (am fost informata gresit la momentul respectiv), dosarul inteleg ca nu s-a finalizat si nici informatii mai clare nu reusesc sa obtin.
Am urmatoarea speta: tatal meu a fost lovit de o masina pe raza comunei Suseni, Arges (sat Cersani), in martie 2014. In august 2014 a decedat, pe certificatul de deces, in urma necropsiei, fiind trecut ca si cauza generatoare a decesului ranile in urma accidentului (dupa accident a fost in coma profunda 2 saptamani si nu si-a revenit complet deloc, doar partial si a trebuit sa ne plimbam din spital in spital cu el, apoi sa il internam intr-un centru pana la deces). De la locul accidentului dl politist nu a ridicat unele probe (satenii au spus ca au gasit pantofii si unele obiecte ale victimei acolo, personal le-am facut poze la o saptamana dupa accident) si tot de atunci tot spune ca nu s-au finalizat cercetarile. Dupa deces am depus la politia din localitatea de deces (nu a decedat in Arges) toate actele. Acestea au fost trimise prin avocat si spre politia Costesti, de care tine cercetarea. In plus le-am trimis si pe fax/posta/mail catre politia si judecatoria Costesti. De cate ori am sunat direct sau prin avocat la Politie, de cate ori au fost rudele mele acolo ni s-a spus ca "nu s-a finalizat cercetarea". Din 2 martie 2014 pana in prezent acesta este singurul mesaj.
Pe scurt, as vrea sa stiu daca exista un viciu de procedura in acest caz si cum as putea proceda pt pedepsirea vinovatului si urgentarea procesului. Intrucat dl care l-a accidentat pe tatal meu nu a avut nici macar bunul simt de a se interesa de victima, as vrea sa nu las lucrurile sa mearga cu totul spre o musamalizare, in dulcele tipic al politiei romane, asa cum evolueaza acum.
As vrea de asemenea o recomandare de avocat competent pe acest subiect, nu unul care sa ia banii si sa nu faca nimic.