avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1946 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Accident cu victima decedata, cercetare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Accident cu victima decedata, cercetare

Buna seara,

Am urmatoarea speta: tatal meu a fost lovit de o masina pe raza comunei Suseni, Arges (sat Cersani), in martie 2014. In august 2014 a decedat, pe certificatul de deces, in urma necropsiei, fiind trecut ca si cauza generatoare a decesului ranile in urma accidentului (dupa accident a fost in coma profunda 2 saptamani si nu si-a revenit complet deloc, doar partial si a trebuit sa ne plimbam din spital in spital cu el, apoi sa il internam intr-un centru pana la deces). De la locul accidentului dl politist nu a ridicat unele probe (satenii au spus ca au gasit pantofii si unele obiecte ale victimei acolo, personal le-am facut poze la o saptamana dupa accident) si tot de atunci tot spune ca nu s-au finalizat cercetarile. Dupa deces am depus la politia din localitatea de deces (nu a decedat in Arges) toate actele. Acestea au fost trimise prin avocat si spre politia Costesti, de care tine cercetarea. In plus le-am trimis si pe fax/posta/mail catre politia si judecatoria Costesti. De cate ori am sunat direct sau prin avocat la Politie, de cate ori au fost rudele mele acolo ni s-a spus ca "nu s-a finalizat cercetarea". Din 2 martie 2014 pana in prezent acesta este singurul mesaj.

Pe scurt, as vrea sa stiu daca exista un viciu de procedura in acest caz si cum as putea proceda pt pedepsirea vinovatului si urgentarea procesului. Intrucat dl care l-a accidentat pe tatal meu nu a avut nici macar bunul simt de a se interesa de victima, as vrea sa nu las lucrurile sa mearga cu totul spre o musamalizare, in dulcele tipic al politiei romane, asa cum evolueaza acum.

As vrea de asemenea o recomandare de avocat competent pe acest subiect, nu unul care sa ia banii si sa nu faca nimic.

Multumesc
Ultima modificare: Luni, 17 August 2015
crisnic, utilizator
Cel mai recent răspuns: catalin27smb , utilizator 15:08, 20 August 2015
Daca nu s-au finalizat cercetariele atunci cum de a ajuns dosarul in instanta, daca spuneti ca ati prezentat probele si judecatoriei Costesti?
In cazul in care v-ati angajat un avocat acesta trebuie sa se duca personal si sa intereseze de dosar la procuror si nu prin telefon.
De ce sunati la politie si nu la procuror, nu a fost trimis dosarul spre Parchet?

Un dosar penal este deschis de politie pe baza cercetarii la fata locului si a cercetarilor ulterioare, apoi dosarul se trimite la Parchet unde il preia un procuror care continua cercetarile si functie de probele si concluziile trase in baza declaratiilor celor implicati in accident, dupa o eventuala expertiza tehnica judiciara auto acesta poate dispune clasararea dosarului sau intocmeste rechizitoriul si trimite dosarul in instanta.

Functie de unde se afla dosarul (politie, parchet) solicitati printr-o cerere stadiul dosarului sau solicitati acest lucru avocatului deoarece ptr asta il platiti. La judecatorie nu cred ca se afla dosarul daca nu s-au finalizat cercetarile.

Daca nu sunteti multumit de serviciile avocatului puteti apela la serviciile altui avocat din zona, de recomandat nu avem cum dar il puteti cauta unul apeland la facilitatea oferita de avocatnet in meniu "catalog consultanti"
www.avocatnet.ro/content/con...


Ce ati vrea sa obtina avocatul in concret?

Anchetele de acest fel se deruleaza lent.
Nu cred ca avocatul poate urgenta procedura in mod efectiv.
Adica o scurtare cu vreo 6 luni ar putea obtine insa mai mult de atat nu cred.
Da, incerc sa gasesc un alt avocat pentru ca din anumite motive personale cel gasit anterior nu se poate ocupa momentan. Ati inteles perfect, as vrea sa urgentez procedura.

Cam cat poate dura o cercetare de acest gen? Si cam cat AR TREBUI sa dureze? A trecut deja un an si jumatate. Peste inca 2 ani nu se mai poate face nicio expertiza tehnica la vreo masina, martorii de prin sat poate si decedeaza pana atunci. Pe certificatul medico-legal scrie negru pe alb in urma necropsiei ca decesul este datorat complicatiilor de la ranile in urma accidentului. Inteleg ca dureaza ceva timp, din motive procedurale, dar 1 1/2 ani e arhisuficient si pentru un melc. Si in timpul asta, individul umbla liber, conduce in continuare si poate mai lasa si alti copii fara bunici. Sau niste bunici fara nepoti, cine stie...

Poate ma lamuriti cam cat ar dura si ce pot eu efectiv face sa urgentez.Partea cu judecatoria a fost o greseala (am fost informata gresit la momentul respectiv), dosarul inteleg ca nu s-a finalizat si nici informatii mai clare nu reusesc sa obtin.

Multumesc oricum pentru raspunsuri.

Ultima modificare: Miercuri, 19 August 2015
crisnic, utilizator
multumesc. Voi face solicitarea privind stadiu lucrarii in aceasta etapa. Vom vedea ulterior
Expertiza trebuie facuta pana acum in mod normal.
Trebuie sa se fi dispus.

Vorbiti cu avocatul sa va lamureasca.
El stie dosarul.

Referitor la urgentare este destul de dificil.
Eu mereu recomand ca avocatul sa fie platit special ca sa se ocupe de urgentare.
Ma refer la plata separata fata de urmarirea penala platita in mod global.

Altfel avocatii nu se ocupa de urgentare.

Poate dura si 3 ani fara urgentare.

Alte discuții în legătură

Dosar penal trimis de politie la parchet GCC GCC In calitate de reprezentant al partii vatamate si parte civila intr-un dosar penal avand ca obiect un acident rutier urmat de decesul victimei, am primit ieri ... (vezi toată discuția)
Dosar ucidere din culpa Iulia 06 Iulia 06 Bună ziua. În august 2017 , soacra mea a decedat în urma unui accident pe trecerea de pietoni. Politia a încheiat cercetarea și dosarul a fost trimis la ... (vezi toată discuția)
Ancheta stagnata datorita politiei rutiere laura_maria laura_maria Buna Ziua Caut un consultant care sa ma ajute intr-o problema. Este vorba despre un accident rutier i in urma caruia fratele meu de 20 de ani si un prieten al ... (vezi toată discuția)