Bună ziua. În august 2017 , soacra mea a decedat în urma unui accident pe trecerea de pietoni. Politia a încheiat cercetarea și dosarul a fost trimis la Parchet. Vreau sa va întreb cât durează pregătirea acestui dosar, au trecut deja 5 luni de zile și nu mai avem nici o noutate. Inculpatul ( un " băiat de bani gata") e liber, s-a hotărât ca nu mai reprezintă un pericol și e sub control judiciar. El avea , la momentul accidentului, alcoolemie de 1,4 și pozitiv la amfetamina și alte doua droguri. O dată cu trecerea timpului, aceste probe se pot "ameliora", încât sa nu mai dovedească gravitatea situației care a fost? (Familia lui are putere financiară mare).
Imi pare rau de pierderea pe care ati suferit-o.
Durata cercetarilor intr-un dosar este data de obicei de ,,complexitatea cauzei,, poate dura dela 6 luni pina la 1an sau in unele cazuri 2 ani.
Personal am avut un dosar cu ,,Ucidere din culpa,, care a durat 2 ani.
odata cu trecerea timpului actualitatea dosarului se poate ameliora ,dar probele nu . Important este ca D-voastra sa participati la fiecare faza a procesului penal. Si cind ma refer sa participati ,ma refer sa participati ACTIV prin formulare de cererei in fata organului de urmarire penala (politie, parchet ,instanta)
Pentru asta va sfatuiesc sa angajati un avocat ACTIV care sa fie interesat de cauza si sa mearga la institutiile sus amentite.
Va dau un pont ,D-voastra personal puteti solicita numarul de dosar (sau de lucrare )de la politie si sa formulati lunar cereri cu privire la situatia juridica a dosarului.
Cu speranta ca v-am fost de folos va urez succes
-Nu vă mai scrieți numărul de telefon în interiorul mesajelor-
Art. 16 – Egalitatea în drepturi
(1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
In ce localitate a survenit decesul? In cazurile de ucidere din culpa, in unele zone ale tarii, se asteapta mult dupa raportul de necropsie, eliberat de IML. In cazurile mele de la 3 la 8 luni, in functie de zona... Important este ca dvs. sa aflati nr. dosarului, dupa ce in prealabil ati aflat Politia/ Parchetul de pe langa Judecatorie pe rolul careia/ caruia se afla dosarul dvs. O puteti face ori prin intermediul avocatului, ori o persoana care doreste sa se constituie parte civila in dosar solicitand despagubiri, reprezentand daune morale si materiale pentru suferinta pricinuita prin pierderea unei persoane dragi. Dupa aparitia raportului de necropsie, se iau eventuale declaratii si se poate trece la efectuarea expertizei tehnice auto, dispusa obligatoriu din oficiu. Va sfatuiesc sa va constituiti pana la acel moment parti civile in dosar, fiind foarte important sa faceti eventuale obiectiuni la raportul de expertiza tehnica auto. Deasemenea si Societatea de asigurare RCA trebuie introdusa in cauza in calitate de parte responsabila civilmente.
Av . Diana Cioroiu - 0742075772
Vă mulțumesc pentru răspunsuri. Accidentul s-a întâmplat în Constanta (probabil volumul de munca este mai mare și dureaza). La începutul lui noiembrie am vorbit cu polițistul care se ocupa de caz și încă nu ieșise necropsia, spunandu-mi ca ne va suna pentru expertiza. Sa înțeleg ca dosarul, care e încă în lucru la Parchet, nu pleacă la Instanță pana nu e gata necropsia, care poate dura și pana la 2 ani ( așa am fost informati). Dacă vrem sa urgentam necropsia ne costa cam 3000-4000 lei.Speram ca trecerea timpului sa nu îi fie favorabilă inculpatului și gravitatea acestui dosar sa se "atenueze". Din cauza inconstientei lui o viață de om s-a spulberat , iar noi nici nu am putut sa o vedem pe ultimul drum, pentru ca sicriul a fost sigilat.
Stiu faptul ca la Constanta este un volum mai mare...si in general in tara este intrucat Ro este pe locul 2 in E la evenimente rutiere( din pacate), dar de un termen de 2 ani nu am auzit niciodata si nici de o plata asa mare a raportului de necropsie! Nicimacar expertiza nu e normal sa se efectueze fara raport de necropsie ( toate au o ordine, prin raportul de necropsie aratandu-se legatura de cauzalitate dintre deces si evenimentul rutier). Nu se pleaca in Instanta sub nicio forma fara raport de necropsie. Nicimacar de la Politie. Nu poate organul de cercetare penala ss propuna prin referat o trimitere in judecata daca nu exista legatura de cauzalitate dintre deces si eveniment. Sunt mijloace de urgentare.
Accident
adrianaady31
Buna ziua! Am un prieten care acum trei ani a avut un accident cu masina. din care persoana accidentata a decedat. Din pacate candi s a luat alcoolemia a avut ... (vezi toată discuția)