avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 760 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ancheta stagnata datorita Politiei Rutiere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ancheta stagnata datorita Politiei Rutiere

Buna Ziua
Caut un consultant care sa ma ajute intr-o problema. Este vorba despre un accident rutier i in urma caruia fratele meu de 20 de ani si un prieten al sau au decedat . Poliţiştii au stabilit, după primele cercetări, că responsabil de producerea accidentului ar fi şoferul autoturismului, care a nu a acordat prioritate de trecere motocicletei pe care se deplasau tinerii, acesta încercând să vireze stânga, pentru a intra în incinta unei societati. Conducatorul motocicletei a murit pe loc iar fratele meu, care era pasager pe motocicleta a murit dupa 9 zile, timp in care a stat in spital in coma. Accidentul s-a produs pe data de 17.05.2009, iar fratele meu a decedat pe data de 26.05.2009. In momentul in care am fost la Politie (dupa o spatamana de la deces) ni s-a spus ca se asteapta rezultatul necropsiei si al expertizelor tehnice la autoturism si motocicleta si ca s-ar putea sa dureze in jur de o luna. Am constituit parte civila impotriva conducatorului autoturismului si acum asteptam. Azi 26.08.2009, sunt 3 luni de la decesul fratelui meu. Am fost din nou la Politie sa vedem cum decurge ancheta. Ni s-a spus ca nu a sosit necropsia, iar expertiza tehnica a celor doua vehicule implicate in accident nu s-a facut. Am fost la Institutul de Medicina Legala, iar medicul care se ocupa de cele doua necropsi este in concediu. De acolo ni s-a spus initial ca sunt gata necropsiile, doar ca nu le pot trimite la Politie pentru ca acestia au datorii foarte mari catre Insitutul de Medicina Legala si ca o sa intre in posesia necropsiilor in momentul achitarii acestora. Am hotarat sa platim in bani propri cele doua necropsi, moment in care ni se spune ca nu sunt gata si sa revin pe data de 15.09.2009. In aceste 3 luni de zile soferul autoturismului si-a luat adeverinta de la Parchet si poate sa conduca fara nici o problema.
As vrea sa stiu si eu, in mod normal, care ar trebui sa fie durata finalizarii unei necropsi si ce as putea sa fac ca ancheta sa decurga mult mai repede.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: laura_maria , utilizator 15:55, 1 Septembrie 2009
Tot ce ati facut pana acum este foarte bine. Puteti merge in audienta la Parchet la primul procuror sau la procurorul care supravegheaza urmarirea penala pentru o mai buna celeritate a procesului penal. De asemenea, deoarece politia are datorii mari nu le mai inainteaza expertizele sau constatarile si intrucat ati achitat contravaloarea acestora, cei de la Institutul de Medicina Legala sunt obligati sa se miste mai repede. In acest sens mergeti in audienta si la seful Institutului de Medicina legala pentru a urgenta sau a repartiza lucrarea la alt medic legist. Din pacate asa este legea si poate ca soferul autoturismului in baza unei adeverinte de la Parchet Serviciul politiei rutiere îi acorda dovada de circulatie si poate sa conduca fara nici o problema. Nu am inteles de ce nu s-au efectuat expertizele tehnice la autoturism si motocicleta?
Pana la proba contrarie si pana la o condamnare definitiva, soferul beneficiaza de prezumtia de nevinovatie.
Ultima modificare: Miercuri, 26 August 2009
ContSters74561, utilizator
In general merg foarte greu aceste anchete.
Un avocat ar putea sa va ajute cat de cat dar nu prea mult in ceea ce priveste celeritatea anchetei.

avocat Claudiu Lascoschi
Ni s-a spus ca expertiza tehnica se face dupa primirea rezultatelor necropsiei. In urma "cercetarilor" facute exsita culpa comuna: soferul pentru neacordare de prioritate, conducatorul motocicletei, se pare ca nu avea permis categoria A, ci doar categoria B si nu a purtat casca, iar fratele meu, pasager pe motocicleta nu a purtat casca. Culpa comuna.... si asta au constat fara sa se faca vreo expertiza sau ceva de genul asta. Cred ca pana la urma, cum se intampla de regula in Romania, cei morti sunt de vina...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident mortal, motociclist 34 de ani Ionela Morar Ionela Morar Masina din fata motocicletei nu ii funcționau stopurile de frână iar fratele meu avea viteza, a franta brusc s-a dezechilibrat si a cazut pe contra sens , ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu motocicleta cosminfte cosminfte Buna ziua. Va cer sfaturi in legatura cu un accident ce mi s-a intamplat ieri. Ma deplasam cu auto cu viteza redusa pe o strada cu o banda pe sens deoarece pe ... (vezi toată discuția)