avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu motocicleta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu motocicleta

Buna ziua. Va cer sfaturi in legatura cu un accident ce mi s-a intamplat ieri.
Ma deplasam cu auto cu viteza redusa pe o strada cu o banda pe sens deoarece pe sensul opus erau parcate masini si nu era foarte mult loc iar in zona se afla si o scoala(am fost sa iau verisoara).
Dintr-o data ma trezesc ca sunt lovit in oglinda stanga de un motoscuter care imi atinge dupa putin si aripa stanga fata dupa care conducatorul motoscuterului si pasagerul de pe acesta au cazut pe partea carosabila.
Acestia aveau varsta de 17 ani iar conducatorul avea permis pentru acest tip de motocicleta(125cc)de cca o luna..
I-am intrebat daca sunt ok , erau speriati iar conducatorul este zgariat la picior in zona talpii. Acesta a spus ca nu vrea sa cheme politia si salvarea dar un echipaj a aparut destul de repede pentru ca era in zona. Tin sa precizez ca pana sa ajunga echipajul am mutat masina pe trotuar pentru a fluidiza traficul deoarece acestia mi au zis ca nu vor la spital si ca il asteapta pe tatal lor.
A aparut tatal care a sunat la salvare si au fost dupa transportati la spital unde li s-au facut investigatii si au iesit cateva contuzii la membrele inferioare. Au fost lasati sa plece dupa cca 2ore.
Ideea e ca ei au declarat ca eu eram pe trotuar si am plecat de pe loc fara semnalizare si acesta m-a lovit dar se vede pe masina clar ca a fost atinsa oglinda dupa care mi-a atins aripa putin.. Daca era sa plec de le loc ma lovea in usa sau in alta parte , in opinia mea din moment ce m-a lovit in oglinda era paralel cu mine..
Acum astept sa ma duc cu masina la expertiza.
Cum se procedeaza mai departe ? Ce risc sa patesc eu sau conducatorul motocicletei?
Tin sa precizez ca aveau casca amandoi dar era intunecat afara si nu aveau veste de semnalizare si nici echipament de protectie...totul s-a intamplat pe o strada langa domiciliul conducatorului motocicletei care avea 17 ani si mai mult ca sigur voia sa isi impresioneze prietenul .. Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: cosminfte , utilizator 15:11, 27 Februarie 2018
M-au pus sa fac ITP la masina dupa care mi-au dat drumul. Mi-au zis sa vin sa prelungesc cand expira dovada pentru carnet si sa mai intreb atunci de dosar. Se poate sa-mi spuneti va rog ce se poate intampla? Sunt sanse sa ma scoata vinovat? Mi-e frica deorece am mutat masina dupa accident pe trotuar dar acolo tot era perfect dreapta si de acolo s-au facut masuratori de la masina la motocicleta. In caz ca se intelege ca eram parcat asa , in opinia mea l-ar scoate vinovat tot pe el ca se vedea clar ca mi-a luat oglinda si dupa a cazut , eu in acest caz fiind parcat. Multumesc anticipat in caz ca cineva ma poate ajuta cu ceva informatii
Azi am prelungit dovada cu inca 30 de zile , cam cat ar mai dura acest "proces"? In cel mai rau caz , ce mi s-ar intampla? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier stroecristi stroecristi In data de 24 februarie 2010 am avut un accident rutier,am lovit o masina parcata jumate pe trotuar-jumate in strada,lovind-o in partea din stanga spate,masina ... (vezi toată discuția)
Masina lovita parcata stramb. culpa comuna? Dan0504 Dan0504 Bună ziua! Am lovit oglinda unei mașini care era parcata stramb intr-o zona special amenajata pe strada. Botul masinii iesea cu in jur de jumatate de metru ... (vezi toată discuția)
Dosar dauna - culpa comuna kalash kalash Buna Ziua, In data de 12.01.2015 masina proprietate personala era parcata in fata portii imobilului in care domiciliez de asemenea proprietate ... (vezi toată discuția)