avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier

In data de 24 februarie 2010 am avut un accident rutier,am lovit o masina parcata jumate pe trotuar-jumate in strada,lovind-o in partea din stanga spate,masina deplasandu-se 2-3 m inainte.In fata ei pe carosabil se afla o femeie.Cand am lovit masina,aceasta a atins-o pe femeie care a cazut si s-a lovit la cap ,a venit salvarea a transportat-o la spital unde i s-a facut un control si i s-a spus ca nu are nimic grav.Am vorbit si eu cu doctorul care a controlat-o si a internat-o pentru supraveghere pe femeie si mi-a zis ca in 3-4 zile ii da drumul.Ia dat drumul dupa patru zile,dar a refuzat externarea si s-a dus la nora ei care lucreaza la spital si i-a mai acordat alte 3-4 zile la sectia de gastroenterologie.In declaratii aceasta a declarat ca a stat in coma,lucru neadevarat,eu vorbind cu dansa inca din seara accidentului si in celelalte zile.De atunci dosarul este la politia rutiera,aceasta cerandu-mi o suma pe care eu nu i-o pot da.Eu ma duc in fiecare luna sa-mi prelungesc dovada (cu drept de conducere).Alcoolemia mea a fost 0 iar aceasta doamna fiind pensionata pe caz de boala(cu capul).Medicul legist i-a dat 30 de zile.Ce mi se poate intampla?multumesc
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 05:06, 20 Decembrie 2010
poate sa va dea in judecata pt daune materiale si morale.
si in cazul asta ce mi se poate intampla?
Nu vi se poate intampla nimic , daca aveti asigurare.
RCA-ul acopera acopera inckusiv aceste daune
Este bine sa incercati sa ajungeti la o intelegere,inclusiv pe despagubiri civile,daca acestea sunt solicitate in limita bunului simt,deoarece impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
In cazul in care nu va impacati ,vi se intocmi dosar penal pentru vatamare corporala ,conform art.181 c.pen.,sanctiunea penala fiind de la 6 luni la 5 ani inchisoare,daca in urma cercetarilor se va constata ca aveti o vinovatie in producerea accidentului.
Daca veti recunoaste fapta de la cercetari,conform art.XVIII/43 din Legea nr.202/2010,sanctiunea va fi redusa cu 1/3.
Este posibila aplicarea unei sanctiuni spre minim,cu suspendarea executarii pedepsei conf.art.81 c.pen..
In aceasta situatie se va dispune si anulararea permisului de conducere pe care il puteti redobandi in urma unui nou examen,la 1 an de la ramanerea definnitiva a hotararii de condamnare
Despagubirile civile si eventual daunele morale solicitate,vor fi admmise in cuantumul dovedirii lor prin probele administrate.


l
Incercati si varianta obtinerii despagubirilor de la asigruatorul dvs. RCA, inainte ca dosarul sa ajunga in instanta si d-na sa isi retraga plangerea. In acest fel, nu veti mai avea dosar penal.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier cu victima predadan predadan am fost protagonistul unui accident de circulatie cu istoric ciudat .am fost lovit intr-o intersectie de o alta masina cand faceam la stanga .problema e ca nu ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - victima imi cere despagubiri, dar nu este proprietarul masinii Biliboaca Biliboaca Am avut o coliziune, cand intrand intr-o depasire am lovit o dacia 1300 condusa de un cetatean cu alcoolemie de 0.08.Nu mai conteaza imprejurarile(ceata ... (vezi toată discuția)