avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... dosar penal trimis de politie la parchet
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

dosar penal trimis de politie la parchet

In calitate de reprezentant al partii vatamate si parte civila intr-un dosar penal avand ca obiect un acident rutier urmat de decesul victimei, am primit ieri o adresa scrisa din partea inspectoratului judetean de politie, prin care mi se comunica faptul ca au fost finalizate cercetarile in dosarul penal si ca la data de 15.07.2010, dosarul a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatorie, cu propunere procedurala.
Ce ar fi bine sa fac? Sa astept sa mi se comunice rezolutia procurorului, sau sa merg la parchet? Pot vedea dosarul? Daca nu care este temeiul legal?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AlinaStefan85 , utilizator 08:42, 3 Septembrie 2024
daca sunteti reprezentant legal atunci puteti merge la parchet sa vedeti in ce stadiu se afla dosarul .
oricum la cate dosare au procurorii de rezolvat e posibil sa dureze mult asa ca mai interesati-va din cand in cand sa nu se tergiverseze prea mult.
succes
Solutia in dosar vi se va comunica de catre procurorul de caz .
Deocamdata nu puteti vedea dosarul , intrucat deocamdata procurorul nu a pronuntat o hotarare legala fie de netrimitere in judecata , fie de trimitere in judecata .
Deocamdata este doar in faza de urmarire penala care este nepublica , comparativ cu cea judecatoreasca .
Ca reprezentant legal al partii vatamate solicitati la parchet stadiul cercetarilor. Fiind in faza de UP , nu veti putea consulta dosarul. Din cele expuse de dvs. nu rezulta din adresa politiei, solutia propusa?
Este bine sa insistati la Parchet si sa va reprezinte chiar un avocat.
Succes!
Nu rezulta solutia propusa, este doar o comunicare. Dar banuiesc faptul ca nu imi va fi favorabila. mama mea a murit in urma acestui accident, iar politia a facut tot posibilul ca probele sa fie in favoarea soferului. Am depus in termen obiectiuni la expertiza auto, obiectiuni care nu au fost comunicate expertului. Am facut sezizare la primul procuror si ca urmare am primit raspuns de la politia judeteana, canu imi accepta propunerea de probe noi, pentru ca nu le considera necesare.Desi eu nu solicitasem probe noi ci raspunsul la obiectiuni.
Mentionez ca in ziua cand am mers la politie am vazut un politist care semana leit cu autorul accidentului si cand m-a vazut, acesta a disparut urgent. Auzisem eu ca inculpatul are frati in politie si ca a mai avut probleme cu viteza, dar a scapat datorita relatiilor. Autorul accidentului este pompier si am auzit ca militar, dar nu stiu cum sa am fac rost de probe in acest sens.Se pune problema competentei materiale a politiei locale.
Cum sa insist la parchet? In ce mod? Am vazut ca nimeni nu este de partea mean nici la politie nici la parchet. Nici chiar avocatul pe care-l am si care acum este in concediu.
Singura am facut pana acum tot posibilul ca sa se urgenteze totul. Am contestat la parchet si necropsia, pentru ca au scos-o pe mama cu alcoolemie, iar mama nu a baut in viata ei si nu cred ca s-a apucat de baut in ziua accidentului, mai ales ca ere ora 8 si un pic dimineata. Am studiat si eu legislatia IML si codul de procedura penala si am inteles ca probele de sange trebuiau conservate, dar organul de cercetare penala nu a luat nici un fel de masura asiguratorie si acestea au fost aruncate. Mi-a spus chiar procurorul dar numai verbal.
Deci...? ce sanse mai am eu daca materialul a fost facut in asa fel incat mortul sa fie de vina? Ma doare sufletul si va spun sincer ca eu nu sunt rau intentionata, nu vreau sa pagubesc pe nimeni, dar in urma decesului mamei mele, eu sunt cea care am fost pagubita si material si moral in special.
Daca inca nu s_a trimis de catre politie un dosar de plangere penala catre parchet ce ma îndrumați sa fac sau unde sa ma adresez ca sa ajunga dosarul la parchet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obiectiuni expertiza auto neluate in considerare de politie GCC GCC Buna seara! De un an de zile ma confrunt cu o situatie grea! Mama mea a decedat in urma unui accident auto. Sunt parte civila si reprezentant parte vatamata ... (vezi toată discuția)
Am parasit locul accidentului? mariusserban mariusserban Am avut un accident cu pagube materiale.Prostia mea a fost ca am plecat de la locul accidentului,pentru ca cei din masina avariat au devenit foarte ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru accident rutier gheorghitapodaru gheorghitapodaru buna ziua la sfarsitul lunei martie am fost implicat intrun accident de circulatie,care sa soldat cu pagube materiale si vatamarea mea corporala,tin sa ... (vezi toată discuția)