Am avut un accident cu pagube materiale.Prostia mea a fost ca am plecat de la locul accidentului,pentru ca cei din masina avariat au devenit foarte violenti.M-am prezentat a doua zi si am relatat cele intamplat. Ulterior am aflat ca,conducatorul auto avariat a fost dus la spital dar nu a fost retinut.Are 0 zile ingrijiri medicale.In cauza s-a intocmit dosar de cercetare penala care urmeaza a fi solutionat procedural prin Parchet.Va rog sa ma lamuriti....pot fi acuzat de parasirea locului accidentului?Mentionez ca nu eram sub influenta alcoolului
Accidentul sa produs in iulie iar recent am aflat ca dosarul e la Parchet.Nu am fost audiat.Nu cunosc continutul acestui dosar.Carnetul de conducere se afla la politie.Ce trebuie sa fac si ce se va intampla?
aveti martori ca cei din masina avariata au devenit violenti si ca de aceea v-ati speriat??? ca altfel va vor acuza de parasirea locului accidentului. oricum va trebui sa platiti despagubirile.
In privinta despagubirilor am ajuns la o intelegere cu firma de asigurare.Problema mea este, ce se va intampla cu acest dosar?Am un singur martor,persoana care era cu mine in masina.Acesta ma bagat intr-un taxi cand a vazut ca cei din masina avariat,au inceput sa ma injure.Stiam ca daca victima a primit 0 zile ingrijiri medicale,nu se considera parasirea locului accidentului....
Trebuie sa dovediti cu probe(acte ,martori,alte probe,acceptate de lege)ca at parasit locul accidentului ca urmare a fricii.
Daca nu veti putea sa va aparati in acest sens,veti fi trimis in judecata pentru parasirea locului accidentului,pedeapsa fiind cu inchisoarea de la 2 ani la 7 ani(art.89 din OUG nr.195/2002)
Recunoasteti fapta de la primele cercetari,cat si in instanta de judecata,urmand a beneficia de clementa art.320 ind.1 c.pr.pen,privind reducerea cuantumului pedepsei cu 1/3.
Veti fi sanctionat cu o pedeapsa cu suspendarea executarii,conf.art.81 c.pen.
La 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii de condamnare,puteti introduce dosarul pentru a fi examinat in vederea redobandirii permisului de conducere.