avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 273 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis retinut pentru acuzarea de vatamare corporala?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis retinut pentru acuzarea de vatamare corporala?

Am si eu o intrebare, acum cateva zile a trebuit sa conduc masina unui prieten, pe strada unde ma aflat mai era si un domn un stare de ebrietate, care la scurt timp dupa ce am parcat masina la 2-3 metri de dansul a facut o sesizare precum ca l-as fi lovit cu masina. la fata locului s-a prezentat un echipaj al politiei rutiere si unul smurd, presupusa "victima" a refuzat spitalizarea si a semnat ca nu doreste ingrijiri. Agentii de la circulatie prezenti la fata locului ne-au luat datele, vazand ca omu e in stare puternica de ebrietate si ca se umpluse strada respectiva de oameni care sustineau ca omu vrea doar bani de bautura si de asta minte ca il cunosteau, au considerat ca am dreptate, ca nu am lovit acest om. Am mers la Udriste, am depus o declaratie despre cum s-au petrecut lucrurile, cu numele pers. cu care eram in masina si a presupusei victime, numele agentilor care au venit a fata locului, etc. dupa cateva ore am fost sunat de la politie ca omu respectiv a mers la spital si ca are contuzie la sold si numai stiu ce la genunchi, sustine in continuare ca l-am lovit cu masina. si sa ma prezint la locul respectiv sa faca masuratori, am mers acolo in jurul orei 1 noaptea, agentii de politie au facut poze masinii care am condus-o, masina nu avea urme avarii, doar cateva urme neuniforme de stersaturi a prafului pe o parte, agentii spunand ca sigur am dat peste el "ca se vede" urma de praf, si mi-au luat permisu fara am da un proces verbal sau o dovada, spunandu-mi sa ma prezint la ora 6 in acea dimineata la udriste. nu am putut ajunge din motive de sanatate, si a doua zi am fost cautat de presupusa victima, sa-mi spuna ca s-a trezit in bautura si ca ii pare rau si ca nu isi mai aminteste foarte bine ce a facut in seara respectiva sau de ce a facut ce a facut. am mers impreuna cu persoana la udriste am dat amandoi declaratie, unde dansul a scris ca nu-si mai aminteste ce s-a intamplat ca era in stare de ebrietate si ca nu are nici-o pretentie asupra mea ca nu am nici-o vina. acum dosarul este la parchet, am primit si dovada de circulatie cu drept de prelungire. intrebarea mea este: imi va fi retinut permisul, luand in considerare cele declarate de persoana care sustine ca am lovit-o ?
probabil ca se va da neinceperea urmaririi penale.
mi-au zis de la politie deja de neinceperea urmariri penale, dar nu stiu cum va decurge cercetarea cazului, daca este cineva patit cu vre-o situatie similara, rog sa posteze cum s-a solutionat. multumesc
nu a trecut nimeni prin ceva similar ?
Ba da. Am trecut si eu prin ceva similar. Politia judeteana .., prin 1993, a copiat gresit seria de caroserie a masinii mele (la RAR era corecta in CIV), restul datelor (serie motor, serie CIV, serie certificat inmatriculare, numar de inmatriculare atribuit) fiind corecte.
Doi politisti de la judiciar, care noaptea la ora 00.30 se dadeau drept politisti rutieri (facand ciubuc - bani de discoteca) s-au apucat sa-mi verifice seria de sasiu in "baza de date a politiei" (nu la SRPCIV, la Prefectura). "N-au gasit" seria "citita" (gresit si de ei) si mi-au facut dosar penal pentru numere false, autovehicul neinmatriculat, dispunand ridicarea placutelor cu numarul de inmatriculare atribuit si suspendarea dreptului de a mai conduce pana la solutionarea dosarului penal (adica practic 1 an). Au adus si doi martori falsi (taximetristi) cum ca... asa e. :hm:
Desi am solicitat procurorului (in scris) restituirea placutelor cu nr. de inmatriculare retinute, acesta (procuroarea) a "uitat" sa raspunda cu vreo ordonanta sau rezolutie. Dimpotriva, procurorul (o.. ea) s-a straduit sa ma "infunde".
Mai mult, alt politist de la judiciar (subcomisar) chiar a falsificat semnatura mea pe un proces-verbal fictiv de prezentare a materialului de urmarire penala, astfel incat sa creeze iluzia ca recunosc si regret fapta :duh:
Se poate orice...

P.S. Actele procurorului, altele decat NUP nu pot fi (inca) atacate in instanta in Romania de azi.
Este "inadmisibila" cererea. :D (art.275 - 278 ind.1, C.p.p.)

Insa (aplicatie verificata practic), calea de atac de tipul "piatra de bordura" a functionat cu succes in ianuarie 2012 impotriva guvernului Igas & Boc. Fara comentarii :training:

P.P.S. Inca nu s-a solutionat...
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
ContSters184021, utilizator
Dosarul meu pe data de 17 ajunge la parchet, astazi pe data de 5.05.2012 am condus auto cu alcolemie 0.19, mi-a fost retinuta dovada, as avea o intrebare:
Probabil v-a dura cateva luni pana la solutionarea cazului, dupa aceste 3 luni pt care mi-a fost suspendat dreptul de a conduce, as putea solicita procurorului o alta dovada de circulatie, dupa trecerea celor 3 luni de zile ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere permis conducere basu radu basu radu Buna ziua! In urma cu 2 luni de zile mi s-a retinut permisul de conducere , si as dori sa ma ajutati prin a-mi arata cum trebuie sa procedez, pentru a-l ... (vezi toată discuția)
Accident rutier, redobandire permis mathepeter mathepeter buna,am o rugaminte daca ma pueteti ajuta,de 1 mai am avut un grav accident.fiind inconstient mi-au luat sange si a iesit 0.7 si la a 2 proba 0.5 au trecut 2 ... (vezi toată discuția)
Accident rutier mina2605 mina2605 Am avut un accident rutier, am lovit o persoana pe trecerea de pietoni, fara nici o vatamare corporala pentru pieton si masina, trecand pe culoarea galbena a ... (vezi toată discuția)