avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... retinere permis conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

retinere permis conducere

Buna ziua!
In urma cu 2 luni de zile mi s-a retinut permisul de conducere , si as dori sa ma ajutati prin a-mi arata cum trebuie sa procedez, pentru a-l recupera.
Eram oprit intr-o intersectie si ma pregateam sa intru pe un drum superior celui pe care eram cand am auzit zgomot in spatele masinii. Am vazut ca un individ (la vreo 65 de ani) imi lovea masina cu pumnii. Am coborat sa-l intreb de ce face acest lucru iar acesta foarte nervos si agresiv m-a acuzat ca l-am lovit. Am ramas surprins, am realizat ca minte (omul nu prezenta nici un semn ca ar fi fost lovit) si i-am replicat ca acest lucru nu este posibil. A urmat un schimb de injurii, a incercat sa ma loveasca, l-am imobilizat tinandu-i mainile si l-am asezat pe marginea trotuarului pentru a se potoli, dupa care am urcat la volan si am plecat. Nu am realizat in momentul acela ca nu trebuia sa plec, deoarece am considerat ca masina nu este implicata in incident, si nici nu ma simteam bine (ma intorceam de la spital unde urmam un tratament cu perfuzii si abia asteptam sa ajung acasa)
Cand am ajuns acasa (dupa 1/2 de ora) ma astepta politia spunandu-mi ca am comis un accident cu victima si am parasit locul accidentului. Am ramas consternat nu-mi venea sa cred ca este posibil asa ceva. Am explicat politistilor ce s-a intamplat, mi s-a verificat masina, am mers la ITP unde a fost supusa la niste teste (pe banii mei), am fost testat cu alcootestul, rezultatul a fost ,,zero", masina era perfecta, nu a avut nici o urma ca ar fi fost fortata, am mers la Politie unde am declarat ce s-a intamplat, dar permisul tot a fost retinut fara drept de a conduce cu dovada. Politistul care a efectuat cercetarea mi-a spus ca in maxim o luna de zile voi avea permisul inapoi deoarece ,,paratul" nu are nici o pretentie. Am tot mers la Politie sa ma interesez de starea dosarului meu. Abia dupa o luna si o saptamana persoana vatamata a fost dusa, de catre politist, la medicul legist. Astazi, dupa 2 luni de la incident dosarul meu a ajuns la Procuratura. Am mers in audienta la procurorul de serviciu care mi-a explicat ca dureaza un an de zile pana imi voi recupera permisul.
Sunt dezamagit, ma consider nevinovat de incadrarea ,,accident cu victima si parasirea locului accidentului". Daca sunt vinovat de ceva sunt vinovat de faptul ca l-am agresat verbal pe acel om (agresarea verbala a fost reciproca), dar m-a infuriat faptul ca imi distrugea un bun la care eu tin.
As vrea sa stiu ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera permisul cat mai repede.
Va multumesc!

Cel mai recent răspuns: basu radu , utilizator 12:07, 7 Septembrie 2010
sa inteleg ca respectivul ori este bolnav psihic ori tu chiar ai lovit omul si nu ai observat acest lucru, stergandul practic si nu ti-ai dat seama.
intradevar pentru ce ai facut tu, ti se face dosar penal pentru ca nu trebuia SA PLECI DE ACOLO, ci trebuia sa anunti organele politiei pentru incident, mergeai cu victima la spital pentru un control ( chiar daca tu nu sti sau chiar nu ai lovit persoana)s.a.m.d.
din pacate pentru tine lucrurile la parchet se mica extrem de greu in astfel de cazuri si permisul o sa il recuperezi intr-un an ,,,,pana se gandeste procurorul sa dea un n.u.p.,.,.,. oricum tu trebuie sa iti aduci probe care sa te ajute, (martori care sa spuna ca nu ai lovit pe nimeni si ca de fapt ala este nebun....)
eu as face o cerere la procurorul care se ocupa de caz sa iti inlocuiasca dovada data fara drept de circulatie cu una data cu drept de circulatie pana la terminarea cercetarilor...si daca raspunsul este negativ de la procuror poti face mai departe plangere impotriva rezolutiilor procurorului ...atentie la termen
Nu ati dat prea multe date despre stadiul dosarului, care este solutia data de Parchet. In lipsa acestora numai presupun ca dosarul dvs, se afla inca in faza de cercetare penala, fuga de la locul accidentului este infractiune si se pedepseste. Daca victima a reusit sa-si ia si un certificat medico-legal situatia se complica. si nu este vorba numai de permis ci si de posibila dvs. inculpare. Sfat: solicitati in scris cu numar de inregistrare stadiul dosarului dvs., posibilitatea de a-l studia si consultati un avocat.
Posibil sa-l fi atins doar daca statea lipit de spatele masinii iar eu sa fi ,,scapat" cativa cm masina, mai mult nu aveam cum.
Politistul care a cercetat cazul spune ca a recomandat neinceperea urmaririi penale. Dar nu mai sunt convins ca spune adevarul.
Am depus la politie si declaratia surorii mele care a fost de fata la incident.
Nr. de inregistrare al dosarului de unde sa-l solicit? De la Parchet?
Din pacate problema mea nu s-a rezolvat. Am mers de mai multe ori la Parchet, in audienta la procurorii de serviciu unde am incercat sa ma interesez de stadiul in care se afla dosarul meu, si nu am aflat decat ca, dosarul este in curs de solutionare si mai dureaza.... Cat? Nimeni nu imi spune. La sugestia unuia din procurorii de serviciu am trimis o cerere Primului Procuror de urgentare a solutionarii dosarului. Cererea mi s-a cerut sa o trimit prin posta. Am primit confirmarea de primire a cererii si atat. Mi s-a mai spus ca in acest stadiu nu ma ajuta sa angajez un avocat. Va rog sa-mi spuneti ce trebuie sa fac pentru a-mi recupera mai repede permisul.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier saurelia saurelia fratele meu a avut un accident in care a lovit usor 2 persoane.acestea au refuzat sa fie vduse de el la spital si totodata si spitalizarea, dar au innaintat ... (vezi toată discuția)
Sunt acuzat de furt pe nedrept salut, am dat și eu de o problema la care nu m-am așteptat, ... Adrian 1989 Adrian 1989 Salut, am dat și eu de o problema la care nu m-am așteptat, încercând sa fac bine am ajuns sa fiu acuzat de furt, Soția mea a făcut un mic accident ... (vezi toată discuția)