Buna seara!
De un an de zile ma confrunt cu o situatie grea! Mama mea a decedat in urma unui accident auto.
Sunt parte civila si reprezentant parte vatamata in dosarul aflat la politie in faza de urmarire penala.
Politia a dispus expertiza auto, care a fost favorabila soferului. Am depus obiectiuni la raport, in termen.
Deoarece acestea nu au fost comunicate expertului, am facut sezizare la primul- procuror.
In urma sezizarii, am primit o "rezolutie de respingere a cererii de probe", semnata de organul de crcetare penala din cadrul inspectoratului judetean de politie, serviciul rutier, biroul drumuri nationale europene.
Motivul: "lipsa de concludenta si utilitate".
Autorul accidentului este pompier( din auzite militar).Acesta are frati in politie.Nu stiu cum as putea sa probez acest lucru. In ziua cand am depus obiectiunile, am vazut la politie un politist care semana leit cu autorul accidentului. ( competenta materiala).Toate probele din dosar au fost facute in asa fel incat sa fie favorabile soferului.
Toate sezizarile facute de mine la parchet au fost respinse de politie si nu mi s-a raspuns decat, evaziv, nu la obiect, dupa parerea mea.
Simt ca mi s-a ravasit creierul. de un an de zile, nu fac decat sa citesc codul de procedura penala, codul penal, etc.
Ce sa mai fac? Simt ca nu mai pot! Nu stiu sigur daca mai exista justitie, politie, asa cum ar trebui. Acum si avocatii sunt in concediu.
Multumesc!
Trebuia sa solicitati cand a fost dispusa expertiza auto la randul dvs. un expert auto consilier desemnat de dvs. care in cazul in care constata ca expertiza a fost intocmita cu deficiente formula obiectiuni si totodata intocmea un coraport daca opina alte concluzii decat cele ale expertului desemnat.
Acum avand in vedere situatia expusa mai puteti ca la instanta sa solicitati fie o completare a raportului initial avand in vedere obiectiunile dvs. fie efectuarea unei alte expertize venind bineinteles cu argumente probatorii.- in baza art 124-125 c.proc.pen.
Obiectiunile le-am facut cu ajutorul unui expert auto, dar au fost respinse ca lipsite de concludenta in temeiul art 203 al 1 si 2 si art 67 alin 2 si 3 cpp.
Am primit rezolutia de respingere a politiei in 19.07.2010.
Banuiesc ca il vor scoate pe sofer nevinovat si nu-l vor mai trimite in judecata.
Deci nu va mai ajunge dosarul in instanta. Atunci eu cum voi mai putea cere in instanta toate cele la care ati facut referire mai sus?
Ce ar trebui sa fac acum, avand in vedere ca toti avocatii sunt in concediu?
Daca astept pana la toamna, risc sa pierd vreun termen, ceva?
Aici nu imi este foarte clar. Daca de exemplu primesc acum vreun raspuns , vreo ordonanta de incetare a urmaririi penale.
Cum sa procedez pentru a fi totusi in termene?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Expertiza tehnica
elena.popa
ce mai putem face pentru a se face lumina intr-un dosar penal?In urma cu 11 luni baiatul in varsta de 20 de ani a murit intr-un accident de circulatie ,nu din ... (vezi toată discuția)