avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1092 soluții astăzi
Forum Activitate calmush28

Activitate calmush28

Raluca Balan a scris:

E cam putin probabil ca un apartament in Bucuresti sa fie evaluat numai la 18.000 euro.
La succesiune a fost mentionata suma de 17.800 euro, pentru ca probabil ati dezbatut succesiunea numai pe o cota din apartament.
Ca sa va raspund la intrebare: taxele sunt calculate in functie de pretul vanzarii.
Vanzatorul, adica dvs puneti la dispozitie actele necesare si achitati extrasul de carte funciara pentru autentificare (40 lei), pe care il solicita notarul.
Cumparatorul achita onotariul notarial+ tva si intabularea.
Asta e regula, insa dvs puteti conveni sa le achitati in mod egal, sau numai cumparatorul sau cum va intelegeti....

A fost evaluat la doar atat pentru ca are 28mp si se afla intr o zona proasta a sectorului 5 , A fost cota intreaba, nu de 1/2 s.a.m.d.
Av. Mihai Cosmin Tudor a scris:

Onrariu notar probabil 1300-1500, plus intabulare aprox. 150 lei

Va multumesc frumos

Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna seara,
Valoarea taxelor si a onorariilor notariale le va stabili notarul functie de grila notarilor publici.
Aceasta este in functie de suprafata, etaj, distanta fata de statii RATB sau Metrou, etc.

Este evaluat la 17,800 in urma succesiunii , d asta am si specificat la cat e evaluat.
Buna seara!
As dori sa cumpar un apartament situat in sector 5 , evaluat l 18,000 €. Cat ar costa taxele atat pentru mine , ca si cumparator, cat si pentru vanzator, voi fi nevoita sa suport ambele parti. As dori va rog sa mi se raspunda din Bucuresti, sa pot face si actele. Va multumesc frumos
Răspuns la discuția Mostenire
da, despre asta e vorba,. nu stiu cum se va imparti apartamentul si nici cum sa procedez
Discuție Mostenire
Buna seara am o intrebare in legatura cu o succesiune.. Mama mea a fost casatorita, si a decedat in urma cu cinci luni avand in cobntinuare acelasi nume cu al sotului, ramanand o casa drept mostenire, casa a fost obtinuta in 1986 cu contract de inchiriere de la SC COTROCENI SA, prin locul de munca, fiind cumparata ulterior in 1994 doar pe numele mamei mele, sotul ei, neaparand in contractul de vanzare cumparare . Mentionez ca tatal meu nu a participat cu nimic la utilarea sau imbunatatirea apartamentului, acesta este prezent doar in actul de casatorie in momentul de fata nu se stie nimic de el (de cand aveam 3 ani, acesta platindu-mi pensie alimentara)
Care este procedura legala pentru o succesiune in conditiile de mai sus, avand in vedere ca am fost la sase notari, fiecare spunandu-mi cate o varianta ?
Caut avocat sau notar.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.6 din Regulament