Buna seara am o intrebare in legatura cu o succesiune.. Mama mea a fost casatorita, si a decedat in urma cu cinci luni avand in cobntinuare acelasi nume cu al sotului, ramanand o casa drept mostenire, casa a fost obtinuta in 1986 cu contract de inchiriere de la SC COTROCENI SA, prin locul de munca, fiind cumparata ulterior in 1994 doar pe numele mamei mele, sotul ei, neaparand in contractul de vanzare cumparare . Mentionez ca tatal meu nu a participat cu nimic la utilarea sau imbunatatirea apartamentului, acesta este prezent doar in actul de casatorie in momentul de fata nu se stie nimic de el (de cand aveam 3 ani, acesta platindu-mi pensie alimentara)
Care este procedura legala pentru o succesiune in conditiile de mai sus, avand in vedere ca am fost la sase notari, fiecare spunandu-mi cate o varianta ?
Caut avocat sau notar.
Editat de moderator simonette12- motiv pct.2.6 din Regulament
daca nu au divortat, tatal dvs mosteneste ( daca o fi in viata) 1/4 din averea mamei, in masa succesorala intra 1/2 din casa, prezumandu-se ca au contribuit egal la cumpararea ei. Veti dezbate succesiunea in instanta dupa ce notarul va da o incheiere.
mergeti deci la notarul de pe raza ultimului domiciliu al mamei si il va cita pe tata la ultimul domiciliu pe care il cunoasteti.
Succesiune
bialuca
Bună ziua,
Situația este urmatoarea:
Soțul mamei a decedat rămânând că succesori mama și urmașii lui, el având un copil din căsătoria ... (vezi toată discuția)