avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara! Doresc sa cumpăr drepturile succesorale ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara! Doresc sa cumpăr drepturile succesorale al unui ...

Bună seara! Doresc sa cumpăr drepturile succesorale al unui domn, a fost casatorit cu o doamna, din relație s-a născut un băiat, au divorțat, doamna a decedat, băiatul lor a decedat, el(domnul) împreună cu fratele fostei soții ar fii singurele persoane cu drepturi. Nu s-a realizat dezbaterea de moștenire, însă domnul mai avea pe numele doamnei decedate un apartament pe care l-a vândut de curând, el spunându-mi ca moștenește drepturile succesorale de la băiatul sau decedat. Nu știu dacă e vreo problema. Se poate realiza vânzarea drepturilor succesorale?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2020
Memet2196, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:09, 18 Octombrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
mie imi pare ca nu mai ce drepturi succesorale sa mai vanda. pe sotie nu o mosteneste, iar pe fiu, daca nu a avut copii, il mosteneste doar el, insa deja a vandut casa mostenita de fiu de la mama lui si cum a facut asta daca zice ca nu s-au dezbatut succesiunile dupa mama fiului si apoi a fiului ca sa fie proprietar si sa poata vinde ?
mai bine mergeti cu ce acte are el la un avocat sa nu dati bani aiurea.
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă vreți să cumpărați pielea ursului din pădure, nu vă putem împiedica.
Dar, cunoașteți măcar ... ordinea înmormântărilor? (în ce ordine au decedat cei despre care vorbiți?)
Spre pildă, ce caută fratele doamnei în ecuația aceasta, dacă defuncta avea un copil? Ar trebui să ghicim că băiatul a murit înaintea mamei sale? Dacă ar fi așa atunci cum a vândut doar domnul un ap. (nu și fratele doamnei)? Ori laie, ori bălaie...
Dacă pun cap la cap informația pe care ne-ați oferit-o, nu prea reușesc să ajung la lungimea unei concluzii (Datele sunt contradictorii. Probabil că așa vi s-au povestit, dar nu-mi sună bine).
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2020
romascanu, moderator
Soția, fratele sotiei și băiatul ei lui sunt trecuți ca moștenitori după decesul tatălui sotiei, ordinea deceselor, soție, apoi băiat. Apartamentul era doar pe numele fostei soții nu și a fratelui sotiei.
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2020
Memet2196, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Soția, fratele sotiei și băiatul ei lui sunt trecuți ca moștenitori după decesul tatălui sotiei,

ce cauta baiatul in acea ecuatie ? tatal sotiei a lasat un testament si era si baiatul inclus ? daca nu, pe cale legala, baiatul nu isi mostenea bunicul, ci daca sotia a decedat inaintea bunicului, o reprezenta pe mama sa la succesiunea bunicului, dar sotia, nu mai era e lista ca sa zic asa.
daca ap era pe numele sotiei si era bun propriu, numai baiatul e mostenitor daca fara sa se dezbata succesiunile in ordinea deceselor, nu avea cum sa intre in proprietatea domnului ca sa poata vinde.

omul nu il mosteneste decat pe baiat, ori pare ca a incheiat deja procedura succesorala, daca a vandut un ap ce il mostenise.
Daca baiatul mai avea bunuri la data decesului sau, va poate vinde acele bunuri, nu drepturile succesorale.
mergeti la un avocat sa va descurce.
poate omul e de buna credinta, dar nu a stiut sa va explice sau nu ati inteles ce si cum sta treaba.
Ultima modificare: Duminică, 18 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prioritate la succesiune emil1702 emil1702 Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea problema: trebuie facuta succesiunea dupa o persoana decedata in 2007(numita in continuare \"persoana\") care a avut un ... (vezi toată discuția)
Testament autentic ContSters424636 ContSters424636 Ingrijesc de un batran in varsta de 80 ani,care ia decedat sotia ,dansul nu are nici un copil,sotia are un copil din prima casnicie,si vrea sa imi faca mie un ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire? serbanmaria serbanmaria Buna!Ma numesc Maria si as dori si eu cateva informatii. Sunt casatorita de 5 ani. Sotul meu are tatal decedat de 20 de ani. Casa in care locuim este pe numele ... (vezi toată discuția)