avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate alex242

Activitate alex242


adrian@13 a scris:

Bună dimineața! Da, parchetul se poate autosesiza, însă acest lucru se întâmplă destul de rar și doar atunci când sunt probe clare cu privire la inducerea în eroare a organelor judicare. Este decizia dumneavoastră dacă depuneți plângere penală sau nu.


Nu prea as depune plângerea pentru ca eu consider ca o fac doar dintr-un impuls de moment. Iar dovezile arata clar ca el m-a acuzat de amenințări si alte distrugeri imaginare, iar martorul din dosar l-a dat de gol susținând cu totul altceva. Iar dacă a mai atașat și poze la dosar, poze făcute de el care sa ma incrimineze pe mine, e clar toată povestea. In ordonanță nu s-a menționat nimic despre poze, doar declarații care nu coincid. Probabil el și martorul ( pe atunci concubina sa) aveau ei ceva pus la plan ca sa declare minciuni la poliție, însă între timp martorul s-a răzgândit si a preferat sa spună adevărul. Dar și dacă mergea cu minciuni, rău făcea pentru ca aveam un mare as pe mănâncă care ii trimitea pe amândoi la pușcărie. Partea "vătămată" a cam uitat ca în ziua respectivă chiar el însuși a chemat jandarmeria si aceștia mi-au dat amendă, s-a eliberat un PV de constatare și acolo scrie cu totul diferit față de ceea ce declara și acuza persoana vătămată. Dacă se punea în mișcare plângerea penala era de rău și nu pentru mine ci pentru ei. Dar bine ca s-a terminat asa, s-a făcut cu adevărat anchetă. Dacă vrea parchetul sa îl tragă mai mult la răspundere, atunci sa o facă ei. Dacă l-au amendat si l-au pus la cheltuieli judiciare, bravo lor.

Și tot pe portal m-am uitat prin alte dosare cam cât durează un proces din acesta pentru inducerea în eroare. Am văzut dosare pe rol de 5-6 ani ( asta doar în fază de judecată). Ținând cont ca înainte totul trece pe la politie, procuror, iar politie, procuror, constatare NUP sau UP, strângere de probe, audierea suspectului, a martorului, dacă sunt probe destule punerea în mișcare, încadrare inculpat, trimitere în camera preliminară, confirmare și aici, dacă e legal, trimite sau nu dosarul în instanța de judecată. E multa alergare pentru nimic, mai bine stau pe fundul meu. Nu te omoară boala cât te omoară justiția din România. Doar în cazul meu am fost chemat la poliție si trecut în calitate de suspect după o perioadă de 3 ani.
Încă ceva de adăugat : dacă totuși aleg sa nu fac plângerea, parchetul se poate autosesiza si acesta sa fie tras mai departe la răspundere penală fără sa intervină implicarea mea?
În anul 2019 am avut un vecin voiajor care a locuit doar o lună în bloc ( în chirie). In această perioadă am avut un conflict cu vecinul in cauza si atunci s-a ajuns la distrugerea unui suport de hârtie igienică ( țin sa menționez ca locuiesc în bloc cu utilitățile la comun). In acea zi acesta a sunat la 112 zicând ca sunt violent si ca vreau sa îl bat ( lucru neadevărat) si atunci s-a prezentat un echipaj de jandarmi care nu mi-a dat nici mie dreptate, dar nici lui. Atunci m-am ales cu o amendă de 200 lei de la jandarmi (pe care am și achitat-o), dar vecinul care făcea toți vecinii din bloc handicapați, jandarmii l-au lăsat în pace. Mai târziu vecinul a ales sa plece din bloc, însă nu înainte ca acesta sa facă plângere la poliție.

O luna mai târziu ma trezesc căutat de Poliție, mă prezint când sunt chemat si aici aflu ca persoana în cauza a făcut plângere ( petiție) impotriva mea si ma acuza mai mult nefondat. Eu am declarat exact cum s-a întâmplat, am recunoscut ca am rupt suportul de hârtie igienică si restul de acuzații nu le-am susținut.

În 2020 s-a deschis dosar penal eu fiind cercetat pentru infracțiuni de amenințare si distrugere. El mereu a acuzat si a susținut pana la închiderea cazului ca eu l-am amenințat, citez : ca îmi voi aduce băieții, ca ii voi lua gatul, ca ii voi arata eu lui si ca i-am distrus alte bunuri pe lângă cele deja sus-menționate. In martie 2023 am fost chemat la polițe unde mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect doar pentru infracțiuniunea de distrugere unde am ales dreptul meu la tăcere invocând ca nu susțin minciunile părții vătămate și i-am lăsat pe ei sa isi dea seama cine minte si cine spune adevărul.

În luna august 2023 ma trezesc cu invitație la procuratură ca sa ridic plicul unde în ordonanță găsesc soluția propusă de procuror prin care s-a dispus clasarea pentru fapta de amenințare si RUP pentru fapta de distrugere pentru ca nu sunt persoană cunoscută cu antecedente penale, ca prejudiciul mic, costul unui proces penal, ca etc


În cauza s-a constatat ca infracțiunea de amenințare nu există după ce chiar martorul lui din dosar a ales sa spună adevărul, iar la partea de distrugere s-a constatat ca doar suportul de hârtie igienică a fost distrus și nu cum a început persoana vătămată cu acuzații nefondate crezând ca eu voi recunoște ce nu am făcut, sau poate ca ma voi ruga de el ca sa retragă plângerea. Bineînțeles, consider ca "persoana vătămată" a făcut toate acestea din răzbunare si/sau din dorința de a obține bani de la mine.

În septembrie 2023 judecătorul din camera preliminară a admis cererea de RUP propusă de procuror ( definitivă, scrie pe portal). Nu m-am prezentat la tribunal eu fiind mai mult deranjat ca din cauza unui mincinos plictisit sunt pus în situații proaste. In ordonanța de la procuratură scrie negru pe alb ca declarațiile lui nu corespund cu declarațiile martorului din dosar si sa constate ca exact ce am susținut și eu în declarația pe care am dat-o prima data ( 2019) este adevărat ( ca am distrus suportul de hârtie igienica cu valoare nesimnificativa, nu si restul )

Pentru toate acestea doresc sa fac împotriva lui plângere penala pentru inducerea în eroare a organelor judiciare datorita faptului ca am fost pus într-o situație proastă, jenantă, umilitoare. Parca si polițistul de la judiciar, când am încercat sa ii explic, acesta nu credea. Am ales dreptul la tăcere știind ca sunt înconjurat de minciuni.

Vreau sa știu dacă ma încadrez situației de a formula plângerea întrucât infracțiunea s-a constat ca exista,doar cea de distrugere si cu un prejudiciu mic. Nu s-a constat restul de acuzații aduse pe partea de distrugere și amenințări.
Țin sa menționez ca am plângerea făcută ciornă pe telefon, ar fi doar sa o copiez pe hârtie si sa o depun la politie. Merită sa merg mai departe cu el? Si nu fac din răzbunare, dar la răutate răspund tot cu răutate. Adică el s-a folosit de minciuni si cu rea-credință m-a acuzat, procuratura a constatat ca sunt nevinovat, iar eu sa o las asa? Sa fim serioși. Nu v-as dori sa știți stresul prin care am trecut, nopțile nedormite si ca de la 92 kg am slăbit la 78 kg ( din cauza situației). Iar mama deși e bolnavă oncologic în loc sa stea în liniște, ea credea ca voi ajunge la pușcărie ( si eu credeam asta la un moment dat).
Buna ziua ! Timp de aproape 5 ani am locuit cu chirie , la curte , intr-o camera 7 pe 5 mp. Oarecum mica incaperea , dar neavand unde sa locuiesc am acceptat fiind utilata cu aragaz si baie . Pe luna am platit 350 lei chirie , iar atunci cand am cerut ca proprietarul sa imi faca contact s-a ofensat spunand ca nu face contract pentru ca nu vrea , in alte cazuri motivand ca nu are timp si ma amana pentru altadata. Tin sa mentionez ca am spus despre contract inca din primele zile . Chiar si viza de flotant am cerut. Dar mereu acelasi raspuns : NEGATIV !

Acum sa fiu obligat sa plec ( altfel cica ma scotea afara cu politia ) inainte de termen si asta pentru ca "devenisem prea insistent cu incheierea contractului " fie el intre noi sau notar. Putea macar sa ma ia in spatiu in 5 ani de locuit la el.... , Dar na.

Bine , am plecat. Dar mi-au ramas facturi de la utilitati mai vechi si citatii judiciare pe numele meu primite la acea adresa. Cu aceste documente am in gand sa merg la politie si sa fac un denunt / o sesizare pentru evaziune fiscala . Oare sunt destule dovezi ? Si oare proprietarul poate fi tras la raspundere pentru acei 350 de lei nedeclarati la fisc ? Asta se intampla de aproape 5 ani , dar in documente pot dovedi ca am locuit doar 2 ani ( 2012-2014 ) . Facturile de la utilitati recente sunt la proprietar.