avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sesizare evaziune fiscala
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sesizare evaziune fiscala

Buna ziua ! Timp de aproape 5 ani am locuit cu chirie , la curte , intr-o camera 7 pe 5 mp. Oarecum mica incaperea , dar neavand unde sa locuiesc am acceptat fiind utilata cu aragaz si baie . Pe luna am platit 350 lei chirie , iar atunci cand am cerut ca proprietarul sa imi faca contact s-a ofensat spunand ca nu face contract pentru ca nu vrea , in alte cazuri motivand ca nu are timp si ma amana pentru altadata. Tin sa mentionez ca am spus despre contract inca din primele zile . Chiar si viza de flotant am cerut. Dar mereu acelasi raspuns : NEGATIV !

Acum sa fiu obligat sa plec ( altfel cica ma scotea afara cu politia ) inainte de termen si asta pentru ca "devenisem prea insistent cu incheierea contractului " fie el intre noi sau notar. Putea macar sa ma ia in spatiu in 5 ani de locuit la el.... , Dar na.

Bine , am plecat. Dar mi-au ramas facturi de la utilitati mai vechi si citatii judiciare pe numele meu primite la acea adresa. Cu aceste documente am in gand sa merg la politie si sa fac un denunt / o sesizare pentru evaziune fiscala . Oare sunt destule dovezi ? Si oare proprietarul poate fi tras la raspundere pentru acei 350 de lei nedeclarati la fisc ? Asta se intampla de aproape 5 ani , dar in documente pot dovedi ca am locuit doar 2 ani ( 2012-2014 ) . Facturile de la utilitati recente sunt la proprietar.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:28, 22 August 2015
Da, se poate alege cu dosar penal pentru evaziune fiscala.
:rtfm:Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai deschideti un nou topic pe aceeasi tema ( pct.3.3 din Regulament) si sa continuati discutia aici in situatia in care mai aveti intrebari/ nelamuriri suplimentare legate de acest subiect,
Pentru continuarea discutiei aveti posibilitatea sa folositi optiunea " raspunde".
Multumesc pentru intelegere.
alex242 a scris:

Salutare !
Eu am pus o intrebare acum cateva zile unde scriam ca vreau sa denunt un fost proprietar la care am locuit cu chirie pentru neplata impozitului pe venit , adica pentru evaziune fiscala. Eu neavand studii in domeniu am tot cautat pe internet informatii despre evaziunea fiscala si despre contractele de inchiriere / chirii , iar unele m-au lamurit , altele nu. Sa gasesc pe internet un articol in care scria mai multe despre contracte si inchirieri printre care si " proprietarul are obligatia sa se inregistreze ca platitor indiferent daca are contract scris sau nu ". mai scrie ca " . E drept, faptul că trebuie să se înregistreze ca plătitor atrage nevoia încheierii unui contract scris, dar asta nu înseamnă că, în lipsa înscrisului, contractul (cu obligaţia aferentă de a plăti impozit) nu există. "

Este adevarat ca se poate inregistra ca platitor de taxe in lipsa contractului de inchiriere ?
N-am eu studii in domeniu , dar stiu ca iti trebuie un contract de inchiriere si dupa ce este inregistrat la fisc esti platitor de taxe.

Eu am in gand sa fac un denut , dar nu vreau sa ma bag eu mai mult . Nu mi-as dori sa ma bag pentru "denunt calomnios" ( sper ca m-am exprimat corect) si imi fac probleme mult mai mari. Vreau sa stiu exact daca in lipsa contractului proprietarul se poate inregistra ca platitor de taxe . Eu n-am avut niciun contract scris. Nici macar verbal. Mi-e ca fac denunt pentru evaziune si il mai scoate "ca platitor" chiar si in lipsa contractului. Este posibil asa ceva ?
Rog sa imi raspunda cineva care stie cu adevarat sa raspunda.

adolfinapop a scris:

Cine inchiriaza un spatiu, trebuie sa faca un contract de inchiriere pe care il inregistreaza la Administratia Financiara , si pe baza sumei incasate trecuta in contract i se stabileste impozitul pe chirie.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta chiriasi karl_holcroft karl_holcroft Buna seara, Am avut un apartament oferit spre chirie, unde s-a locuit timp de 4 ani. S-a încheiat şi un contract, prin care chiriaşii erau obligaţi ca, pe ... (vezi toată discuția)
Termen prescriptie pentru evaziunea fiscala isal isal Buna seara ! Dupa cat timp se prescrie o fapta de evaziune fiscala cu un prejudiciu de 200000 Ron . Multumesc ! (vezi toată discuția)
Cum as putea recupera banii si bunurile? AlparT AlparT Cum as putea recupera bunurile si mai ales banii cu care sunt datornici 4 persoane prin neachitarea facturilor electrica,internet,e-on si consum.Aceste ... (vezi toată discuția)