Salutare !
Eu am pus o intrebare acum cateva zile unde scriam ca vreau sa denunt un fost proprietar la care am locuit cu chirie pentru neplata impozitului pe venit , adica pentru evaziune fiscala. Eu neavand studii in domeniu am tot cautat pe internet informatii despre evaziunea fiscala si despre contractele de inchiriere / chirii , iar unele m-au lamurit , altele nu. Sa gasesc pe internet un articol in care scria mai multe despre contracte si inchirieri printre care si " proprietarul are obligatia sa se inregistreze ca platitor indiferent daca are contract scris sau nu ". mai scrie ca " . E drept, faptul că trebuie să se înregistreze ca plătitor atrage nevoia încheierii unui contract scris, dar asta nu înseamnă că, în lipsa înscrisului, contractul (cu obligaţia aferentă de a plăti impozit) nu există. "
Este adevarat ca se poate inregistra ca platitor de taxe in lipsa contractului de inchiriere ?
N-am eu studii in domeniu , dar stiu ca iti trebuie un contract de inchiriere si dupa ce este inregistrat la fisc esti platitor de taxe.
Eu am in gand sa fac un denut , dar nu vreau sa ma bag eu mai mult . Nu mi-as dori sa ma bag pentru "denunt calomnios" ( sper ca m-am exprimat corect) si imi fac probleme mult mai mari. Vreau sa stiu exact daca in lipsa contractului proprietarul se poate inregistra ca platitor de taxe . Eu n-am avut niciun contract scris. Nici macar verbal. Mi-e ca fac denunt pentru evaziune si il mai scoate "ca platitor" chiar si in lipsa contractului. Este posibil asa ceva ?
Rog sa imi raspunda cineva care stie cu adevarat sa raspunda.
Cine inchiriaza un spatiu, trebuie sa faca un contract de inchiriere pe care il inregistreaza la Administratia Financiara , si pe baza sumei incasate trecuta in contract i se stabileste impozitul pe chirie.
~ final discuție ~