avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum as putea recupera banii si bunurile?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum as putea recupera banii si bunurile?

Cum as putea recupera bunurile si mai ales banii cu care sunt datornici 4 persoane prin neachitarea facturilor electrica,internet,e-on si consum.Aceste persoane au stat in locuinta mea timp de sase luni,unul dintre ei,este o cunostinta de a mea si ma rugat sa-l las sa stea cateva luni,maxim 3-4 luni fara a platii chirie si din acest motiv nu am facut nici contract de chirie cu ei.In martie am observat ca nu au achitat consumul deloc cat erau acolo,dar restu achitau (eon,electrica,internet).Cand am adus vorba sau suparat,dar au promis ca vor achita si din cauza acesta ca tot asteptam miracolul,nu am dat afara din locuinta,mai ales ca au reusit sa faca niste facturi enorm de uriasa, apoi n-au mai achitat de atunci nici o factura.Acum cam de o saptamana au facut bagajele si au fugit,iar au mai si furat cateva bunuri din locuinta.Am adresa lor,locuiesc la circa 20 de km,dar pana acum nu am facut vizita la ei,ca nu stiu ce ar iesii.M-am gandit la ceva demers legal,dar nu stiu ce as putea sa fac,sa recuperez ceva.
Multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Mai 2014
AlparT, utilizator
Cel mai recent răspuns: AlparT , utilizator 12:04, 14 Iunie 2014
Din pacate , in lipsa contractului de inchiriere este greu de obtinut obligarea acestora la plata . Se presupune ca i-ati tolerat in spatiu pe cheltuiala dvs. Trebuia sa verificati lunar plata facturilor.In plus ati facut evaziune fiscala prin nedeclararea veniturilor din chirii.
Dupa cum ati putea observa din text, utilizatoarea nu a perceput chirie. Si daca au locuit in acel apartament ar fi trebuit oricum sa platesca ce au consumat, poti pretinde macar asta in instanta.
Pt bunurile furate din locuinta, daca aveti dovada ca au existat, faceti plangere la politie.
Pt plata utilitatilor, va trebui sa va adresati instantei civile.

[editat]Sa presupunem am o cabana pe care chiriasii ii distrug,cine este de vina,proprietarul sau chiriasii?Nici acolo nu se face contract la notar,este dat in folosirea cuiva poate gratis,caci e vorba de o cunostinta,care omenesc trebuie sa achita consumurile,iar bunurile furate.De obicei proprietarii au o copie de buletin despre chiriasi si cam atat.Repet editat1. Nu am perceput chirie,adica n-am facut evaziune fiscala.2. Ca trebuia sa verific facturile asta stiam si inainte sa raspundeti Dvs.Am fost plecat si sunt plecat foarte des din oras si verificam facturile cu ajutorul internetului,ca nu am fost atent ca nu plateau consumul sa intamplat din motivul ca singurul lucru ce nu puteam urmarii pe internet era consumul,ce este afisat in bloc,dar din pacate administratorul a murit ce nu stiam si ea ma suna in cazul in care avea ceva de comunicat,eram obisnuit cu acest lucru si stateam linistit.Iar 3. (ce a ce este FOARTE important,iar Dvs. iar nu ati observat in intrebarea mea) au FURAT bunuri din locuinta!
Multumesc pt. rapsuns lui gi-jane2!
Ultima modificare: Luni, 9 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Pentru bunurile furate, plangere la politie/Parchetul de pe langa Judecatoria cea mai apropiata. Pentru utilitatile consumate, neachitate, actiune in pretentii la judecatorie. Adunati facturile, platiti taxa de timbru aferenta valorii solicitate...si aduceti dovezi in instanta ca dumnealor au fost cei care au consumat utilitatile, locuind in imobilul dvs.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună.in data de 16.11.2022 am fost vizitați de un angajat enel, ... Pop I.S. Pop I.S. Bună.In data de 16.11.2022 am fost vizitați de un angajat ENEL, care ne-a schimbat contractele de electricitate și gaze (noi având la electrica și eon ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre asociatia de proprietari si asociatia de locatari(chiriasi)? MCA2014 MCA2014 Ca si chiriasi ai unui bloc ANL nu putem infiinta o asociatie de proprietari pe care sa se factureze apa, gazul de la centrala termica comuna, lumina de pe ... (vezi toată discuția)
Chiriasi rau platnici - parghii legale in2ition in2ition Buna ziua, Am urmatoarea speta: - apartament de 3 camere inchiriat cu contract inregistrat la anaf - chriasii lucreaza in parchetul de pe langa ... (vezi toată discuția)