adrian@13 a scris:
Bună dimineața! Da, parchetul se poate autosesiza, însă acest lucru se întâmplă destul de rar și doar atunci când sunt probe clare cu privire la inducerea în eroare a organelor judicare. Este decizia dumneavoastră dacă depuneți plângere penală sau nu.
Nu prea as depune plângerea pentru ca eu consider ca o fac doar dintr-un impuls de moment. Iar dovezile arata clar ca el m-a acuzat de amenințări si alte distrugeri imaginare, iar martorul din dosar l-a dat de gol susținând cu totul altceva. Iar dacă a mai atașat și poze la dosar, poze făcute de el care sa ma incrimineze pe mine, e clar toată povestea. In ordonanță nu s-a menționat nimic despre poze, doar declarații care nu coincid. Probabil el și martorul ( pe atunci concubina sa) aveau ei ceva pus la plan ca sa declare minciuni la poliție, însă între timp martorul s-a răzgândit si a preferat sa spună adevărul. Dar și dacă mergea cu minciuni, rău făcea pentru ca aveam un mare as pe mănâncă care ii trimitea pe amândoi la pușcărie. Partea "vătămată" a cam uitat ca în ziua respectivă chiar el însuși a chemat jandarmeria si aceștia mi-au dat amendă, s-a eliberat un PV de constatare și acolo scrie cu totul diferit față de ceea ce declara și acuza persoana vătămată. Dacă se punea în mișcare plângerea penala era de rău și nu pentru mine ci pentru ei. Dar bine ca s-a terminat asa, s-a făcut cu adevărat anchetă. Dacă vrea parchetul sa îl tragă mai mult la răspundere, atunci sa o facă ei. Dacă l-au amendat si l-au pus la cheltuieli judiciare, bravo lor.
Și tot pe portal m-am uitat prin alte dosare cam cât durează un proces din acesta pentru inducerea în eroare. Am văzut dosare pe rol de 5-6 ani ( asta doar în fază de judecată). Ținând cont ca înainte totul trece pe la politie, procuror, iar politie, procuror, constatare NUP sau UP, strângere de probe, audierea suspectului, a martorului, dacă sunt probe destule punerea în mișcare, încadrare inculpat, trimitere în camera preliminară, confirmare și aici, dacă e legal, trimite sau nu dosarul în instanța de judecată. E multa alergare pentru nimic, mai bine stau pe fundul meu. Nu te omoară boala cât te omoară justiția din România. Doar în cazul meu am fost chemat la poliție si trecut în calitate de suspect după o perioadă de 3 ani.