avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... acuzata de distrugere pe nedrept.Va rog ajutati-ma cu ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

acuzata de distrugere pe nedrept.Va rog ajutati-ma cu un sfat

Buna seara. Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema:
Anul trecut am fost acuzata ca am zgaraiat noaptea masina unei persoane si ca am fost vazuta de 2 persoane care au venit ca martori. Persoana care m-a acuzat ca i-am distrus masina ma uraste foarte tare,fiind fosta sotie a sotului meu. Mentionez ca eu nu m-am apropiat niciodata de acea masina.
Am fost chemata la politie,am dat declaratie ca in acel moment eram acasa cu sotul meu,dormeam. Am aflat la cateva luni ca am dosar penal si ca s-a inceput urmarirea penala pe numele meu. Am mai fost chemata o data la politie si le-am spus adevarul:eram acasa,dormeam.Procurorul mi-a spus ca acea femeie care ma acuza de distrugere are 2 martori care ,spune ea,ma cunosc.Eu nu i-am vazut vreodata si nici nu-i cunosc. Eu nu am cum sa ma apar si am cerut procurorului sa ma puna la testul poligraf atat pe mine cat si pe martori si pe cea care a facut plangerea-fosta sotie a sotului meu care ma uraste. Sunt chemata peste cateva zile la test. Nu am avocat si am nevoie de un sfat: ce se va intampla pe viitor?Eu,va spun sincer, nu am distrus nimic,dar dupa test ce ar trebui sa fac?Nu e normal sa fie testati si martorii mincinosi? si cea care m-a reclamat pe nedrept?
Acea femeie ma uraste enorm fiindca sunt casatorita cu fostul ei sot si a spus ca va merge oricat de departe sa ma distruga. Ce mi se poate intampla fiindca nu am am cum sa ma apar decat cu adevarul?Ajung in instanta? Va rog ajutati/ma cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: maara , utilizator 23:27, 27 Mai 2011
Trebuie sa audiati si dvs. martori in contraproba . Oricum nu veti primi o pedeapsa mare , probabil o amenda , sau se va aplica art. 18 ind. 1 cod penal (fapta nu prezinta pericol social) Sotul dvs. a dat vreo declaratie sa va apere ? La ce disatanta era masina fata de locuinta dvs. Poate declara un vecin ca v--a vazut acasa la acea ora ?
Nu, sotul meu nu a fost chemat sa dea declaratie. Au spus ca e subiectiv fiind sotul meu. Ora la care spune ca am fost vazuta era una foarte tarzie si toata lumea dormea.Eu ar trebui sa audiez martorii ei ,care ma acuza?sau ce inseamna martori in contraproba?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere in fata judecatorului impotriva rezolutiei prim -procurorului ioanaa2 ioanaa2 Am nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarea problema. Am fost acuzat pe nedrept de zgarierea unui autoturism si mi s-a dat amenda administrativa de 500 lei si ... (vezi toată discuția)
Cauza penală - solicitare test poligraf gabics gabics Azi 08.09. am fost la politie primind o citatie, sa ma prezint ca martor,iar din discutii mai voalate am fost acuzat ca am zgariat 2 masini ale unui vecin. ... (vezi toată discuția)
Dosar penal arara arara Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti si mie 1. daca politia poate sa hotarasca daca un dosar este penal? 2. persoanei caruia i s-a intocmit dosar penal trebiue ... (vezi toată discuția)