avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cauza penală - solicitare test poligraf
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cauza penală - solicitare test poligraf

Azi 08.09. am fost la politie primind o citatie, sa ma prezint ca martor,iar din discutii mai voalate am fost acuzat ca am zgariat 2 masini ale unui vecin. Cand le-am spus ca nu am fost eu si ca nu maocup de asfel de lucruri, m-au intrebat daca stiu pe cineva care face asa ceva. Cand le-am spus ca Nu, iar au indreptat discutia catre mine si sa ma impac cu proprietarul daca sunt vinovat. Le-am raspuns ca Nu sunt vinovat si n-am la ce ma impaca ca nu suntem certati, dar il voi da in judecata pentru calomnie, atunci am fost intrebat daca particip la un test cu detectorul de minciuni. Am spus Da, mi-au luat declaratia si am plecat. Nu mi-au aratat nicio dovada, spunandu-mi ca este un dosar in lucru. Am inteles ca dovada ar fi o camera video instalata la un apartament si la un moment dat am trecut pe langa acea masina. Va rog spuneti-mi la ce sa ma astept si ce ar trebui sa fac. Precizez ca au mai incercat chestia sata si cu un alt vecin.
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:50, 10 Septembrie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă știți sigur că nu ați făcut așa ceva, nu aveți de ce să vă temeți. Proba cu detectorul de minciuni nu este o probă în sine, fiind necesare dovezi certe ale săvârșirii faptei. De exemplu martori sau filmarea de care spuneți. În lipsa unor dovezi care să vă incrimineze nu puteți fi tras la răspundere. Dacă însă știți că ați făcut ceva și că poate fi dovedit, atunci ar fi bine să vă împăcați cu vecinul și să achitați prejudiciul.
Nu aceptam detectorul cu minciuni daca n-as fi sigur pe mine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu ati savarsit aceasta fapta, nu trebuie sa mai faceti nimic, v-au audiat si gata.
Va solicita testarea poligraf pentru ca nu au probe. Daca sunteti emotiv puteti pica testarea poligraf.
Depinde de momentul de la care ati trecut pe langa masina si aparitia zgarieturilor precum si daca au mai trecut pe langa masina si alte persoane.
Daca picati testul poligraf veti fi considerat vinovat.
Era bine sa fi mers insotit de avocat ca sa va analizeze filmarea in intregul ei.
Cazul poate sa fie destul de complicat iar dvs. chiar nevinovat fiind sa fiti gasit vinovat.
Nu ar fi pentru prima oara cand s-ar intampla asa ceva in justitie.
Greselile pleaca in principal de la lipsa de cunostiinta a exercitarii unei aparari elaborate si eficiente a persoanei nevinovate.

Ar trebui stabilit cu exactitate si momentul in care a aparut zgarietura, fiind si acesta un aspect important dar depinde si cate persoane au mai trecut pe langa masina.


De obicei imi plimb cainele dimineata, este lume afara si stiu si de camerele de supraveghere, asa ca ar fi cea mai mare prostie sa fac asa ceva, in plus multa lume trece prin acea zona si pentru ca am fost in dreptul masinii, ei presupun ca eu sunt faptasul. Cum am mai scris politia nu a vrut sa -mi arate filmarea, le-am spus s-o duca la un laborator si s-o analizeze in mod obiectiv, la care mi s-a spus ca nu e cazul sa se ajunga pana acolo. As dori sa mai stiu cat dureaza cercetarea si dupa cat timp voi fi chemat la poligraf, ca sa am timp sa-mi angajez un avocat. Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 8 Septembrie 2017
gabics, utilizator

Alte discuții în legătură

Furt de la locul de munca-raspuns urgent, va rog!!!!!!! sorynna sorynna In societatea in care lucreaza fratele meu, in urma unui inventar, s-a constatat lipsa unor produse la care avea acces fratele meu si alte 7 ... (vezi toată discuția)
Testul cu detectorul de minciuni angela.o angela.o Imi puteti spune va rog daca testul cu detectorul de minciuni se considera proba in instanta? (vezi toată discuția)
Detectorul de minciuni ContSters212534 ContSters212534 Am auzit multe despre el dar vreau sa va intreb, totusi, in cazul in care el este solicitat de catre politie - merita efectuat ?, chiar daca esti complet ... (vezi toată discuția)