avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 990 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere in fata judecatorului impotriva rezolutiei ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere in fata judecatorului impotriva rezolutiei prim -procurorului

Am nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarea problema. Am fost acuzat pe nedrept de zgarierea unui autoturism si mi s-a dat amenda administrativa de 500 lei si NUP. Partea care m-a acuzat pe nedrept vrea sa/si repare asazisa masina zgariata de mine si s-a constituit parte civila.Imi cere 1.500 lei. Am facut plangere la prim procuror impotriva rezolutiei procurorului si mi s-a respins. Mentionez ca cel care m-a invinuit imi poarta ura si a tesut aceasta poveste cu distrugerea ca sa se razbune pe mine. Partea care m-a acuza a venit cu 2 martori care spun in declaratie ca m-au vazut cand m-am apropiat de masina si am inceput sa trag de portiera iar cand ei au strigat la mine ,eu am fugit. Apoi cei 2 martori declara ca s-au dus acasa la proprietarul masinii si l-au anuntat ca in urma cu 15 min. m-au vazut pe mine cum trageam de portiera masiniisale. Cei 3 spun ca s-au deplasat la masina si au gasit o zgarietura pe portiera de care spun ca am tras eu. A doua zi m-a reclamat la politie unde s-au facut foto la masina si s-a luat declaratia celor 2 martori mincinosi. Eu cand am fost chemat am declarat adevarul -eram acasa in familie,dormeam. Nu am avut cum sa ma apar si am cerut sa fiu testat cu testul poligraf. In ziua stabilita m-am prezentat la politie si m-au tinut pe hol 2 ore. Eu aveam tot in aceasi zi un alt proces cu fosta sotie si i-am spus politistului ca nu mai pot astepta fiindca trebuie sa ajung la judecatorie si sa ma reprogrameze si am plecat . Aceasta este toata intamplarea si va cer ajutorul .
Acum in ambele rezolutii, date de procuror si de ierarhicul sau ,s-a motivat ca eu mint pt ca m-am eschivat de la testul poligraf iar declaratia familiei mele ca in acel moment eram acasa nu poate fi luata in considerare. Eu pot dovedi ca in aceasi zi cu testul poligraf am avut proces la judecatorie.
Eu am precizat in plangerea care mi-a fost respinsa de prim ca nici unul din cei doi martori nu au spus ca m-au vazut zgaraind masina,ci spun ca m-au vazut tragand de portiera. Ei au mai declarat ca au anuntat pe proprietar dupa 15 min si cand s-au dus la masina au vazut-o zgariata. Cum m-as putea apara in Instanta? Va rog din suflet sa ma ajutati fiindca nu am bani de avocat.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: ioanaa2 , utilizator 23:00, 14 Iunie 2012
Nu poti scapa de plata daunelor civile daca s-a aplicat amenda administrativa, inseamna ca ai fost gasit vinovat si trebuie sa acoperi si pagubele.
Dar daca deschid proces la judecatorie si se dovedeste ca sunt nevinovat,se anuleaza amenda administrativa?
amenda administrativa se anuleaza doar daca se obtine si nularea rezolutiei de NUP. daca aceasta nu a fost contestata cf art 278 CPP, atunci ramine definitiva. nu exista o alta cale de atac.
Ultima modificare: Joi, 14 Iunie 2012
Mihai Costache, Avocat
Sa inteleg ca ,pt. a se anula amenda administrativa trebuie sa se anuleze si NUP?

Atunci ce se intampla, voi fi din nou sub urmarire penala?
Va rog,astept un raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzata de distrugere pe nedrept.va rog ajutati-ma cu un sfat maara maara Buna seara. Am nevoie de ajutor in urmatoarea problema: Anul trecut am fost acuzata ca am zgaraiat noaptea masina unei persoane si ca am fost vazuta de 2 ... (vezi toată discuția)
Acuzat de distrugere pol27 pol27 Buna ziua, am un proces cu vecinul meu care ma acuzat de distrugere de bunuri respectiv ca iam indoit portiera masini cu piciorul intentionat. au fost luate ... (vezi toată discuția)
Acuzat pe nedrept de zgarierea unei masini vladdav vladdav Buna Ziua! in luna septembrie a anului 2009 am fost acuzat pe nedrept de zgarierea unei masini BMW x5. propietarul masinii si-a parcat bolidul in apropierea ... (vezi toată discuția)