avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Acuzat de distrugere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Acuzat de distrugere

Buna ziua, am un proces cu vecinul meu care ma acuzat de distrugere de bunuri respectiv ca iam indoit portiera masini cu piciorul intentionat. au fost luate declaratii de catre politist de la martori respectiv sotia dansului si sotia mea, fiecare sustinand cate o parte, alti martori nu au mai fost. procesul sa desfasurat la curtea de apel unde sa prezentat dosarul facut de politist si unde am fost chemat sa dau o declaratie ca am consultat dosarul. Procurorul a dat drept rezolutie neinceperea urmariri penale si o amenda administrativa de 500 lei si 500 lei cheltuieli de judecata bazata pe faptul ca eu nu am dorit sa ma prezint la testul poligraf. Intrebarea mea este.
Daca fac contestatie si merg mai departe cu procesul se poate agrava sentinta.
A doua problema este ca vecinul sia facut masina pe casco si in cazul in care nu fac contestatie, firma de asigurare ma va actiona in instanta sa isi recupereze prejudiciu? Sau asta e tot ce pot sa patesc 1000lei amenda?
~ Conținut șters la cerere ~
NUP sa dat probabil pentru ca fapta nu prezinta gradul de pericol social al unei infractiuni,si in acest caz firma de asigurari va poate actiona in instanta pentru recuperarea prejudiciului.Daca sustinerea si apararile dvs sant in sensul ca nu santeti autorul faptei puteti face plangere conform art. 275 - 278 împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale la procurorul ierarhic superior si apoi daca nici aceasta solutie nu va convine la instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere in fata judecatorului impotriva rezolutiei prim -procurorului ioanaa2 ioanaa2 Am nevoie de ajutorul dvs. in urmatoarea problema. Am fost acuzat pe nedrept de zgarierea unui autoturism si mi s-a dat amenda administrativa de 500 lei si ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unei ordonante de neincepere a urmaririi penale IONELA CIB IONELA CIB Am facut in septembrie 2010 o plangere penala la care am primit raspuns azi si nu sumt multumita . E total ambigua. In plangere eu am spus ca eu am fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie la hotararea de neincepere a urmaririi penale amuri amuri Buna ziua! As dori sa stiu cum se formuleaza o contestatie la o Hotarare de neincepere a urmaririi penale, avand in vedere ca toate probele din plangerea ... (vezi toată discuția)