avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1594 soluții astăzi
Forum Activitate adriannita

Activitate adriannita

Discuție Impozit auto
am detinut pana ieri o autoutilitara marca vw lt35 cap. cilindrica 2456 c.c. In ultimii doi ani am achitat impozit in jur de 936 ron. Acum la vanzare noul proprietar plateste 390 ron, fapt confirmat si de primaria Slobozia, care sustine ca la data inmatricularii nu am depus copie dupa cartea de identiate si acesta este motivul pt. care am platit asa de mult fara alte explicatii. Care este formula de calcul ?
Răspuns la discuția Succesiune
problema este ca cei ce-si vor parte vor sa-l vanda imediat
Răspuns la discuția Succesiune
sunt unul din cei ce sustin ca pamantul sa ramana acolo unde este pentru ca merita acest lucru CUM PUTEM REDUCE DIN COTA PARTE CE REVINE CELOR FLAMANZI ?

VA ROG CAT MAI MULTE IDEI
Răspuns la discuția Succesiune
1. pe un titlu este tata (8ha) si pe celalalt mama (1ha)
2. trei sunt de acord si trei nu si anume:
in casa parinteasca locuieste un frate ce are un handicap mental redus, nu are pensie nici de boala, nici de varsta si este ingrijit de fratele din localitate la care este pamantul (acesta plateste o persoana lunar pentru a-l ingriji ); ceilalti patru locuiesc la oras si doar `unul din ei este de acord ca pamantul sa ramana unde este acum. ceilalti trei sustin sus si tare ca- si vor partea lor fara a tine cont de imprejurari ; fratele a lucrat pamantul impreuna cu parintii dintotdeauna si a avut grija si de ei pana in ultima zi de viata si tatal a sustinut cat a trait in prezenta celorlalti ca pamantul ramane la acesta cu obligatia sa-l intretina pe cel cu handicap, insa cand vine vorba de bani nu ai frate nu ai sora
3 in alta ordine de idei unul din cei de la oras a avut imputernicire pe contul parintilor unde a fost o suma de bani(aproximativ unsprezece mii lei prin anul 2003) pentru batranete insa .
dupa moartea tatalui acesta si-a insusit-o si acum nu recunoaste ba vrea si parte de pamant

multumesc anticipat pentru raspuns!
Răspuns la discuția Succesiune
D aca pamantul este trecut la primarie pe rolul fratelui ce il lucreaza si plateste pentru el impozitul de multi ani acesta poate avea un castig mai mare in instanta in defavoarea celorlalti ? Multumesc anticipat!
Discuție Succesiune
Buna ziua! Suntem 6 frati si vrem sa facem succesiunea la 9 ha pamant, care la ora actuala beneficiaza de el un singur frate. Din cei sase frati ,trei vor sa faca succesiunea sa intre in posesie iar ceilalti trei nu vor, fiind de acord cu situatia actuala,deoarece de mama decedata in iunie 2016 a avut grija fratele ce detine pamantul. (tata este decedat in 2002)
intrebarea este daca se poate face deschiderea de succesiune fara a avea actele de deces ale parintilor in original si titlul de proprietate al pamantului in original?
Răspuns la discuția renuntare mostenire
aici este vorba de renuntare, ci nu de succesiunea in sine ! poate ma lamureste cineva !
Buna ziua !
Problema mea suna cam asa : bunicul decedat, bunica traieste (92 ani, imobilizata) 5 copii vor sa renunte la mostenire de bunavoie prin declaratie notariala, in favoarea celui de-al saselea copil ,decedat , dar care are doi mostenitori la randul sau ce au grija de bunica. Pe titlul de pamant proprietar este doar bunicul, care este procedura corecta ? se poate o singura declaratie de renuntare la mostenire ? sau pentru partea bunicii numai dupa decesul ei ?
Răspuns la discuția taxa succesiune
am inteles ! multumesc !
Discuție taxa succesiune
Trebuie sa desbatem succesiunea unui teren arabil de 9ha si suntem 6 succesori La o valoare de 20000 ron /ha ori 9 ha a reiesit de plata suma de 1500 ron pentru certificatul de mostenitor si 275 ron taxa de intabulare.
itrebarea este, pentru fiecare certificat sau pentru toate la un loc?.adica fiecare plateste 1500 plus 1 % din valoarea mostenita ?