avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare mostenire

Buna ziua !
Problema mea suna cam asa : bunicul decedat, bunica traieste (92 ani, imobilizata) 5 copii vor sa renunte la mostenire de bunavoie prin declaratie notariala, in favoarea celui de-al saselea copil ,decedat , dar care are doi mostenitori la randul sau ce au grija de bunica. Pe titlul de pamant proprietar este doar bunicul, care este procedura corecta ? se poate o singura declaratie de renuntare la mostenire ? sau pentru partea bunicii numai dupa decesul ei ?
Cel mai recent răspuns: ContSters379164 , utilizator 10:54, 22 Ianuarie 2016
Trebuie sa facei succesiunea dupa bunicul decedat. Mostenitori sunt bunica si cei 6 copii.
Al saselea copil a decedat inainte sau dupa bunic?

Mostenirea bunicii va exista doar in momentul in care va muri bunica. Insa se poate incheia contract de intretinere.

Mergeti la un notar cu actele si va lamureste el.
aici este vorba de renuntare, ci nu de succesiunea in sine ! poate ma lamureste cineva !
Cei 5 copii dau declaraţie de renunţare după bunicul dv.
După bunica dv nu se poate face renunţare cât timp este în viaţă, deci aceste declaraţii se vor da doar la data decesului.
Mai rămâne bunica care poate da declaraţie de ascceptare sau renunţare după bunicul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Testament - valabil sau nu ? gigelas gigelas Prin anii 1940 - 1945,o familie ce nu avea copii,a luat un copil (fata) de la o sora a sotiei,spre crestere. [b]Niciodata,acea fata nu a fost trecuta pe numele ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune bunici - reprezentarea unuia din copii (decedat si el) prin mostenitori carmenbucur carmenbucur Va prezint urmatorul caz: urmeaza sa se dezbata succesiunea dupa bunicii mei (casa + pamant) in favoarea unuia dintre fratii mamei. Bunicii au avut 4 copii , ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire MariusD@1984 MariusD@1984 Buna ziua Nu stiu cum sa procedez in urmatoarea situatie: In urma decesului bunicului meu a ramas ca mostenire o casa batraneasca de la tara impreuna cu ... (vezi toată discuția)