avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune bunici - reprezentarea unuia din ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune bunici - reprezentarea unuia din copii (decedat si el) prin mostenitori

Va prezint urmatorul caz: urmeaza sa se dezbata succesiunea dupa bunicii mei (casa + pamant) in favoarea unuia dintre fratii mamei.
Bunicii au avut 4 copii , dar in viata mai sunt doar 3 ( mama mea nu mai traieste). Ce trebuie sa facem eu si fratele meu pentru a o reprezenta pe mama la succesiune in calitate de mostenitori? Acte necesare ?
Se impune prezenta fizica a amundorura? In cazul in care nu poate veni il pot reprezenta eu prin procura?
Multumesc,
Carmen
Cel mai recent răspuns: carmenbucur , utilizator 09:40, 26 Mai 2011
Dvs. si fratele culegeti partea mamei dvs.
Aveti nevoie de certificatele de nastere ale dvs. si al fratelui si cel de deces al mamei dvs.
Puteti sa il reprezentati prin procura notariala pe fratele dvs.
carmenbucur a scris:

Va prezint urmatorul caz: urmeaza sa se dezbata succesiunea dupa bunicii mei (casa + pamant) in favoarea unuia dintre fratii mamei.

Daca se doreste ca doar fratele mamei sa ramana unicul mostenitor, ceilalti frati vor da declaratii de renuntare la succesiune, mare atentie insa caci renuntarea este totala, nu se renunta doar la un anumit bun, ci la intreaga masa succesorala. In acest caz nu mai este nevoie de procura din partea fratelui, ci doar de declaratia de renuntare si nici prezenta renuntatorilor nu mai este necesara.
Si dumneavoastra trbuie sa aveti caliatea ceruta pentru a mosteni in primul rind. Mama a decedat inaintea bunicii sau dupa bunica.Ca daca mama este decedata dupa bunica trebuie sa dezbateti initi succersiunea dupa mama.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
leusan, utilizator
Chiar aici am o neclaritate: noi, dezbaterea succesiunii dupa mama ( si tata) am facut-o mai demult. Mama nu avea act pe respectivul pamant, deci nu a intrat la respectiva succesiune. Eu zic ca problema asta e rezolvata.
La succesiunea de acum, intre cei 3 frati si noi( eu si fratele meu, ca mostenitori ai mamei ) se va proceda la modul : casa sa ramana unuia din frati care locuieste efectiv acolo si pamantul idem - cedam in favoarea lui, il vinde , etc. ne da banii fiecaruia.
Ca acte, daca totusi s-ar cere, cred ca ar fi astea: pentru mine si fratele meu :buletinele , certificate de nastere , certifcat de casatorie al meu si certificatul de deces al mamei. Ar mai fi ceva ? legat de exemplu de prima succesiune, dupa parintii nostrii ?
Multumesc,
Carmen

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire prin uzucapiune ionmoromete ionmoromete Stiu ca titlul este un pic fortat dar ideea este urmatoarea; Dupa decesul bunicilor mei a fost deschisa succesiune iar fratii mamei au renuntat in favoarea ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 stare civila / succesiune sch sch 1.Va rog sa imi spuneti ce acte trebuiesc pt. a obtine Anexa 24 Stare Civila in vederea dezbaterii ulterioare a succesiunii, si daca aceasta solicitare, in ... (vezi toată discuția)
Renuntare certificate mostenitor din 1987 dupa moartea tatalui so renuntare la succesiune say neacceptare a mostenirii dupa moartea mamei 1994(succesiune nedeschisa) Geta Nedelea Geta Nedelea Ma numesc Geta In 1987 am obtinut certificate de mostenitor EU,mama si fratele. In 1994 mama a murit si nu am deschis Inca succesiunea. Sunt in Canada si nu ... (vezi toată discuția)