Stiu ca titlul este un pic fortat dar ideea este urmatoarea;
Dupa decesul bunicilor mei a fost deschisa succesiune iar fratii mamei au renuntat in favoarea ei,dar numai pentru partea din mostenire de la bunica (bunicul a decedat primul).Parintii mei au ramas in continuare sa locuiasca in casa parinteasca ,au achitat taxele,etc. Au trecut de atunci mai mult de 30 de ani ulterior intervenind si decesul parintilor mei.Intrebarea este:Se poate emite o hotarare judecatoreasca prin care sa se emita un titlu de proprietate prin uzucapiune pentru intreaga mostenire de la bunici?
Au fost dezbatute ambele succesiuni? Sau numai a buncii, din care rezulta ca mama dvs este mostenitoare unica, renuntand fratii? Daca nu s a dezbatut dupa bunicul trebuie dezbatut dupa bunic apoi dupa parintii dvs... Sunt succesiuni succesive. Nu e nevoie de uzucapiune. Trebuie demonstrat ca dupa bunic fratii mamei dvs nu au acceptat succesiunea in termenul de optiune succesorala de 6 luni si sunt decazuti din dreptul acesta,! Mama dvs acceptand succesiunea tacit, stand in casa, facand acte de conservare si administrare a bunurilor din masa succesorala. Dupa succesiunea bunicului se va dezbate cele a parintilor dvs, in ordinea decesurilor acestora. Se emite un singur certificat de mostenitor . Daca sunteti singurul copil vi se cuvine dvs toate bunurile din masa succesorala.
Au fost dezbatute ambele succesiuni.Dupa decesul bunicii masa succesorala (la care au renuntat fratii mamei)reprezenta de fapt mostenirea ramasa bunicii in urma decesului bunicului.
Cum ramane cu mostenirea ramasa dupa bunic? La aceea nu s-a facut act de renuntare din partea fratilor mamei,aici este problema,in acte nu apare decat renuntare la mostenirea bunicii(respectiv 5/8 din intreg)
Dar spuneti ca succesiunea s a facut?! si dupa bunic! Cine e/sunt trecut/trecuti in certifciatul de mostenitor ca mostenitori dupa bunicul? Daca este doar mama inseamna ca s a facut act de renuntare, daca sunt trecuti si ei inseamna ca si ei sunt mostenitori. In acest caz dvs tot trebuie sa faceti succesiunea dupa parinti, si apoi sa mergeti in instanta sa demonstrati ca timp de 30 de ani parintii dvs si apoi dvs ati avut posesia neintrerupta a bunurilor.