avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire prin uzucapiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire prin uzucapiune

Stiu ca titlul este un pic fortat dar ideea este urmatoarea;
Dupa decesul bunicilor mei a fost deschisa succesiune iar fratii mamei au renuntat in favoarea ei,dar numai pentru partea din mostenire de la bunica (bunicul a decedat primul).Parintii mei au ramas in continuare sa locuiasca in casa parinteasca ,au achitat taxele,etc. Au trecut de atunci mai mult de 30 de ani ulterior intervenind si decesul parintilor mei.Intrebarea este:Se poate emite o hotarare judecatoreasca prin care sa se emita un titlu de proprietate prin uzucapiune pentru intreaga mostenire de la bunici?
Cel mai recent răspuns: ionmoromete , utilizator 16:22, 15 Septembrie 2011
Au fost dezbatute ambele succesiuni? Sau numai a buncii, din care rezulta ca mama dvs este mostenitoare unica, renuntand fratii? Daca nu s a dezbatut dupa bunicul trebuie dezbatut dupa bunic apoi dupa parintii dvs... Sunt succesiuni succesive. Nu e nevoie de uzucapiune. Trebuie demonstrat ca dupa bunic fratii mamei dvs nu au acceptat succesiunea in termenul de optiune succesorala de 6 luni si sunt decazuti din dreptul acesta,! Mama dvs acceptand succesiunea tacit, stand in casa, facand acte de conservare si administrare a bunurilor din masa succesorala. Dupa succesiunea bunicului se va dezbate cele a parintilor dvs, in ordinea decesurilor acestora. Se emite un singur certificat de mostenitor . Daca sunteti singurul copil vi se cuvine dvs toate bunurile din masa succesorala.
Au fost dezbatute ambele succesiuni.Dupa decesul bunicii masa succesorala (la care au renuntat fratii mamei)reprezenta de fapt mostenirea ramasa bunicii in urma decesului bunicului.
Dezbateti dupa parinti atunci! asta va mai ramane de facut!
Cum ramane cu mostenirea ramasa dupa bunic? La aceea nu s-a facut act de renuntare din partea fratilor mamei,aici este problema,in acte nu apare decat renuntare la mostenirea bunicii(respectiv 5/8 din intreg)
Dar spuneti ca succesiunea s a facut?! si dupa bunic! Cine e/sunt trecut/trecuti in certifciatul de mostenitor ca mostenitori dupa bunicul? Daca este doar mama inseamna ca s a facut act de renuntare, daca sunt trecuti si ei inseamna ca si ei sunt mostenitori. In acest caz dvs tot trebuie sa faceti succesiunea dupa parinti, si apoi sa mergeti in instanta sa demonstrati ca timp de 30 de ani parintii dvs si apoi dvs ati avut posesia neintrerupta a bunurilor.

Alte discuții în legătură

Mostenire bunuri de la bunic Raimonda Raimonda Va prezint urmatoarea situatie: -casa construita de parintii mei in 1960,dar pe numele bunicului -taxele casei platite de parintii mei -exista ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire giovi_mik giovi_mik buna ziua.in legatura cu dezbaterea de mostenire:acum o luna si jumatate mi-a decedat tatal,nu am fct dezbaterea;la doua saptamani dupa decesul tatalui,a ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire dupa 30 de ani de la deces ionmoromete ionmoromete Dupa decesul ultimului parinte(respectiv a mamei) a fost facuta succesiune( s-a dat renuntare din partea descendentilor in favoarea unuia singur),dar nu a fost ... (vezi toată discuția)