avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anexa 24 Stare Civila / succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anexa 24 Stare Civila / succesiune

1.Va rog sa imi spuneti ce acte trebuiesc pt. a obtine Anexa 24 Stare Civila in vederea dezbaterii ulterioare a succesiunii, si daca aceasta solicitare, in provincie, se adreseaza Primariei.
2. Mama mea a decedat si era divortata. Nu posed certif. de divort si nici certif. de deces al tatalui. Ce e de facut ca sa pot face totusi dezbaterea succesiunii.
3.Fratele meu, din alt oras, vrea sa imi cedeze mie partea lui de mostenire. In urma cu cateva luni mi-a facut o imputernicire notariala de reprezentare, pe care a apucat sa scrie ca accepta mostenirea. Aceast document nu l-am folosit inca, nu am deschis inca succesiunea. Intrebare: poate sa faca un alt act notarial in care , dupa ce imi da drept de reprezentare sa scrie ca renunta la succesiune, (si sa se anuleze astfel declaratia anterioara, pe care aminesc, nu am folosit-o la deschiderea succesiunii). Multumesc.
Anexa 24 se cere la Primarie. Mergeti cu certificatul de deces al mamei buletinul si certificatul dvs de nastere si procura fratelui.
Notarul care va dezbate succesiunea va cere extras de uz oficial de la locul nasterii mamei dvs unde se specifica ca este divortata.
Fratele dvs nu poate renunta dupa ce a acceptat succesiunea decat daca dvs celalalt mostenitor nu ati acceptat mostenirea si numai inauntrul termenului de optiune succesorala. Cand a decedat mama dvs?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Intentionez sa deschid actiunea de succesiune in urma decesului bunicii mele. Aceasta a avut 2 copii: mama mea (care a decedat inainte de decesul ... (vezi toată discuția)
Modalitati obtinere anexa 24 gabi buzau gabi buzau Fratele meu, decedat in urma cu un an, a avut ultimul domiciliu in Bucuresti, sectorul 3. In urma lui, au ramas ca bunuri un cont bancar (in care nu stiu ce ... (vezi toată discuția)