avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... modalitati obtinere anexa 24
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

modalitati obtinere anexa 24

Fratele meu, decedat in urma cu un an, a avut ultimul domiciliu in Bucuresti, sectorul 3. In urma lui, au ramas ca bunuri un cont bancar (in care nu stiu ce suma se afla, pentru ca banca nu poate furniza astfel de informatii, pina nu se stabilesc mostenitorii legali) si un certificat SIF. Eu si mama mea - singurii mostenitori - locuim in Buzau si dorim sa aflam cum putem intra in posesia Anexei 24, necesara pentru dezbaterea succesiunii. Mentionez ca mama mea este aproape netransportabila, din cauza unor probleme medicale.
Cel mai recent răspuns: gabi buzau , utilizator 09:35, 14 Octombrie 2010
Daca dezbateti succesiunea la notar nu aveti nevoie de anexa 24 (in orice caz nu toti notarii solicita acest inscris)
Prezentati certificat deces in original, actele de stare civila ale mostenitorilor in original+CI si doi martori care sa fi cunoscut situatia acestuia la data decesului.

In situatia in care totusi vi se solicita anexa 24 depuneti o cerere in acest sens insotita si de copia certificatului de deces la Primaria sector 3, Bucuresti.
Unele primarii au chiar formular tipizat pentru solicitarea acestui document.

Pentru evitarea unor situatii neplacute mama dvs va poate imputernici (procura notariala) in acest sens.
Rugati un notar sa se deplaseze la domiciliul mamei dvs pentru intocmirea unei astfel de procuri.
Succes!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
ContSters84518, utilizator
Doar inca un sfat. Uitati daca fratul decedat nu este natural.. Codul civil:
ART. 678 Succesiunea copilului natural, mort fãrã posteritate, se cuvine mamei sale, si, în lipsa mamei, rudelor ei celor mai aproape.
Multumesc foarte mult pentru informatii, imi sint de mare ajutor! Succes in activitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune iulia pastrama iulia pastrama -Pot imputernici pe una din surorile mele(suntem 3 surori) sa ma reprezinte la dezbaterea succesiunii dupa tatal nostru ,recent decedat? -Dupa decesul mamei ... (vezi toată discuția)
Anexa 24 corinacarstoiu corinacarstoiu Buna ziua, Intentionez sa deschid actiunea de succesiune in urma decesului bunicii mele. Aceasta a avut 2 copii: mama mea (care a decedat inainte de decesul ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune complicata yuli29 yuli29 buna ziua ma numesc iulian si as avea nevoie de cateva lamuriri.in anul 2012 mama mea a vandut un ap de propietate nepercepand suma integrala cu o diferenta ... (vezi toată discuția)