avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

-Pot imputernici pe una din surorile mele(suntem 3 surori) sa ma reprezinte la dezbaterea succesiunii dupa tatal nostru ,recent decedat?
-Dupa decesul mamei ,acum 14 ani,nu s-a facut succesiune.Obiectul succesiunii e o casadobandita prin mostenire de la parintii sai.Cum se procedeaza in acest caz?
-Care sunt actele necesare pentru deschiderea succesiunii si unde se depun?
Va multumesc,
Iulia P.
Cel mai recent răspuns: ContSters97658 , utilizator 19:11, 24 Ianuarie 2010
Puteti s-o imputerniciti, prin procura notariala, in cadrul careia, se va mentiona si pana in ce stadiu va poate reprezenta.
Documentatia de succesiune, se va intocmi la primaria de la domiciliul celui decedat, dupa care, se va transmite dosarul, la camera notarilor publici.
Pentru dezbaterea succesiunii, va trebuiesc, in principal, urmatoarele documente:
- certificatul de deces al defunctului
-certificatul de deces al celuilalt parinte, daca e decedat
- actele de identitate ale persoanelor care au calitatea de mostenitori
- titluri de proprietare, extrase CF, precum si orice alte documente care atesta dreptul de proprietate asupra bunurilor care urmeaza sa fie supuse succesiunii ( masa succesorala)
- certificate de nastere si de casatorie ale mostenitorilor
- o declaratie pe proprie raspundere ( va da de la primarie)
- formularul succesiunii ( va da de la primarie)
- certificat de atestare fiscala
Va multumesc !
Iulia P.
buna ziua!
va trebui sa dati procura pt dezbaterea celor 2 succesiuni a mamai si a tatalui.
cele 2 succesiuni se vor conexa intr-un singur dosar.
actele sunt cele de mai sus, asa cum corect v-au fost indicate.
anexa 24 nu este obligatorie pt dezbaterea succesiunilor.
ªi noi suntem trei surori.Cea mai mare, fiind în Spania, a făcut o împuternicire pe una dintre noi pentru a o reprezenta la notar. De-asemenea, succesiunea s-a făcut după ambii părinţi.
Va multumesc!
-Din ce act normativ face parte "anexa 24" ,la care faceti referire?
-Actele de identitate,certificatele de nastere si casatorie ale mostenitorilor,trebuie prezentate in original sau sunt valabile si in xerocopie?
Iulia P.

Alte discuții în legătură

Imputernicire pt succesiune tabangina tabangina buna ziua,fostii socri inclusiv fostul sot sunt decedati si fostii cumnati vor sa imi faca imputernicire pt a incepe succesiunea terenului unde se afla ... (vezi toată discuția)
Prezența moștenitorilor la dezbaterea succesiunii: este necesară prezența tuturor copiilor, sau poate să se ocupe doar unul dintre ei? andrei_70 andrei_70 Parintele a decedat. Raman 3 copii, ca mostenitori insa copii sunt plecati din tara. Masa succesorala este compusa dintr-o casa si cateva terenuri. As vrea ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru succesiune trimise prin ambasada carmencarmen carmencarmen locuiesc in alta tara,iar fratii mei in Romania Urmeaza sa facem succesiunea dupa ambii parinti decedati Eu nu pot veni in Romania pentru succesiune,ce acte ... (vezi toată discuția)