Buna seara! Sunt in curs de negocieri cu o firma de telefonie mobila cu care am incheiat acum 2 ani un contract de superficie in legatura cu traversarea proprietatii mele de un cablu de fibra optica ce ajunge la antena care da semnal la un oras de 12000 locuitori si imprejurimi. In contract se preciza ca acest cablu va fi ingropat, insa este in continuare suspendat pe reteaua de stalpi care duce la acea antena.Unul din stalpi se afla pe proprietatea mea. I-am notificat pentru punere in intarziere de neexecutare a obligatiei contractuale si urmeaza sa ma contacteze. Nu vor ingropa acel cablu, ar fi prea mare deranjul, iar alta retea de stalpi nu duce la acel releu cu antene.In aceasta situatie, daca vor fi de acord sa incheiem un nou contract in care sa fie specificata situatia de fapt, cablul va ramane suspendat...ce despagubire sa le cer? Lunar,anual, pe toata perioada de 10 ani? Cum ma sfatuiti sa negociez si cat sa le cer? Mentionez ca in 2013 cand s-a intocmit contractul am cerut ca despagubire un telefon mobil in valoare de 2600 lei.
Multumesc anticipat!
Buna seara! Voi explica pe cat mai scurt posibil situatia. In anul 2013, s-au prezentat la domiciliu(locuiesc la curte) niste lucratori care doreau sa monteze un cablu de fibra optica pentru o firma de telefonie, pe o retea de stalpi, unul fiind amplasat pe proprietatea mea. Bineinteles ca nu i-am lasat pana nu am cerut ceva in schimb, am discutat telefonic cu cei de la firma de telefonie promitand ca imi vor da ce le-am cerut. Dupa 3 zile i-am lasat pe lucratori sa monteze cablul. Dupa cateva luni bune, am primit telefonul mobil cerut ca despagubire, semnand totodata un contract de superficie cu durata de 10 ani, in care se mentioneaza clar ca acel cablu URMEAZA A FI INGROPAT. La contract mai sunt niste anexe cu stalpii numerotati si diferite schite, existand o neconcordanta intre acestea, care reflecta starea de fapt...si contractul in care se specifica...fibra optica va fi ingropata. Intrebarea mea este:cum pot rezilia acest contract?... intrucat cei de la firma respectiva nu au raspuns la mailul trimis pentru lamurirea situatiei. Situatia se potriveste pentru a depune o cerere la instanta competenta pentru nerespectarea art. 695 alin. 3 din C. Civ.? Sau care sunt pasii de urmat?Daca o sa tai acel cablu sunt pasibil de comiterea infr. de Distrugere?