avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Activitate Simona171075

Activitate Simona171075

Bună ziua. La momentul respectiv NU cunoșteam faptul că este ceva fals. Nu pot să verific legalitatea actelor făcute de un superior. Deocamdată probleme sunt doar la serviciu.
Mulțumesc mult pentru răspuns.
Bună ziua. Am o problemă de serviciu: am fost solicitat de către un superior să elibereze un aviz de însoțire a mărfii pe baza unui document pe care el l- a întocmit. Am eliberat avizul, după care se a descoperit că superiorul meu făcuse un document fals- in baza căruia EU am eliberat acel aviz de însoțire. Menționez că nu am avut nici cea mai vagă idee că este vorba de un fals! Acum toată lumea mă învinovățește că am eliberat avizul. Cum pot sa ies din această încurcătură?
Mulțumesc.
Buna ziua
Am primit o amenda pentru viteza si as vrea sa o contest pentru ca politistul nu mi a aratat radarul,sa vad cu ce viteza circulam,motivand ca nu il lasa legea. Cred ca nici nu avea radarul pornit.
Exista un model pentru a contesta amenda si sa cer nulitatea procesului avand in vederea ca nu este completat "ca la carte"?(nu este numele meu si CNP trecut in partea de jos,la instiintarea de plata )

Multumesc
Buna seara. Am nevoie de o informatie : am un II neplatitor TVA si nu ma descurc cu contabilitatea in partida simpla ,mai exact daca trebuie sa inregistrez in Raportul de gestiune zilnic si casa de marcat,stampile si altele de genul sau doar marfa pe care o voi vinde ?
La cele mentionate mai sus, se face Nota de receptie ?
Daca trebuie sa le inregistrez in Raportul de gestiune,logic ar fi sa le si scot prin dare in folosinta,astfel incat acolo sa ramana doar marfa pe care o voi vinde,deci stocurile.

Astept un raspuns cu mare interes.Multumesc anticipat
Răspuns la discuția Exploatare lemn de foc
Va multumesc foarte mult pentru raspuns si explicatii. Daca ati putea explica putin si conditiile la care va referiti ,ar fi ideal.
In ceea ce priveste logistica (scule, unelte, utilaje, s.a.m.d.) o parte le am,alta se poate inchiria .Personal calificat am: padurar in familie :),restul se pot angaja .
La partea cu "lipitul"... nu stiu daca este convenabil,voi efectua ceva cercetari.

Multumesc din nou !
Răspuns la discuția Exploatare lemn de foc
trandafir2 a scris:

1) Ce cod caen aveti la I.I. ?
2) Ce intelegeti dvs. prin exploatare lemn de foc ?


1.caen : 4671;5210;4612;4613 (intermedieri in comertul cu material lemnos si materile de constructii )-oricum codul caen se poate modifica la reg com. cu coduri din clasa 02 "exploatare forestiera"
2.expoalare lemn pentru uz casnic-incalzire (nu pentru constructii )prin licitatie de parchet la ocol silvic cu autorizatia necesara. Nu stiu daca pot sa cer autorizatia de la Ocolul Silvic si ca II
Ca Intreprindere individuala pot sa cer autorizatie de exploatare lemn de foc sau trebuie neaparat SRL ?

Multumesc.
Buna ziua. Am o II ,sunt neplatitor TVA si am o comanda de combustibil solid pentru o scoala careia ii trebuie factura. Pot sa emit factura ? As dori detalii daca este posibil. Multumesc.
Buna.Am deschis o Intreprindere individuala cu obiect de activitate transport marfuri,comert in piete,standuri si in afara acestora.

Intrebarea mea este: masina autoutilitara pe care am cumparat-o pe numele meu (unic asociat al II) pot sa o trec pe Intreprindere(inclusiv consumurile aferente acesteia)?Daca da,pot sa circul cu ea si in afara intereselor firmei,sau imi trebuie foaie de parcurs?

Va multumesc anticipat pentru lamuriri.