avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contabilitate II
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contabilitate II

Buna seara. Am nevoie de o informatie : am un II neplatitor TVA si nu ma descurc cu contabilitatea in partida simpla ,mai exact daca trebuie sa inregistrez in Raportul de gestiune zilnic si casa de marcat,stampile si altele de genul sau doar marfa pe care o voi vinde ?
La cele mentionate mai sus, se face Nota de receptie ?
Daca trebuie sa le inregistrez in Raportul de gestiune,logic ar fi sa le si scot prin dare in folosinta,astfel incat acolo sa ramana doar marfa pe care o voi vinde,deci stocurile.

Astept un raspuns cu mare interes.Multumesc anticipat
Sa inteleg ca asa, in mare, aveti o unitate de confectionat stampile la care va achizitionati de la furnizori materialele necesare si, la comanda, scrieti pe ele textul cerut? Daca este asa, asta e o activitate de prestari servicii si nu e necasar completarea raportului de gestiune zilnic. Acesta se completeaza doar la o activitate de comert.
Pentru completarea bonului fiscal, asta trebuie sa cuprinda clar ce cumpara clientul si e simplu cu denumirea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrarea in contabilitate a activitatilor de xerox , listare? laura2008_angel laura2008_angel Buna ziua am deschis in martie anul acesta o intreprindere individuala cu vanzarea accesorilor de telefoane si calculatoare. Ma ocup si cu activitati de ... (vezi toată discuția)
Deschiderea unui magazin in domeniul instalatiilor denisa2011 denisa2011 Saptamana viitoare vrem sa deschidem un magazin de instalatii. Sincer imi este tare frica ca nu ma voi descurca. Azi am primit o parte din marfa. Cum trebuie ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala tavinel tavinel buna ziua.am si eu o intrebare. la o intreprindere individuala se face receptia marfii dupa factura sau doar registrul de incasari si plati? (vezi toată discuția)