avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1831 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general deschiderea unui magazin in domeniul instalatiilor
Discuție deschisă în Contabilitate în general

deschiderea unui magazin in domeniul instalatiilor

Saptamana viitoare vrem sa deschidem un magazin de instalatii. Sincer imi este tare frica ca nu ma voi descurca. Azi am primit o parte din marfa. Cum trebuie sa inregistrez eu toata marfa?Mentionez ca voi vinde atat persoanelor fizice cat si celor juridice. Azi va veni si cu casa de marcat care va fi legata la un program de contabilitate.Eu mai am cateva produse in stoc, in nomenclator ce le fac le streg ca sa curat gestiunea. Spuneti-mi si mie va rog care sunt pasi corecti.Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:29, 9 Decembrie 2011
Pai nu ati avut pana acum casa de marcat? Nu stergeti(sau mai bine zis de unde sa le stergeti?)
Marfa a venit cu factura. Faceti intrarea completand nir-ul. Asta presupun ca o veti face direct in programul de contabilitate, daca nu lucrati cu registre tiparite. Veti vinde cu bon pentru persoane fizice si cu bon si factura pentru persoane juridice. La finele zilei scoateti raportul z. Completati registrul de casa (asta daca nu se fac automat in programul de contabilitate. Completati si un registru de gestiune zilnic, daca nu face asta programul.
da fac totul din program dar nu stiu cum sa inregistrez marfa en gros sau en detail, nu am avut casa de marcat pana acum totul se facea cu factura si chitanta, indiferent de persoane..Cum inregistrez marfa adusa pentru noul magazin. Vs multumesc mult ca ma ajutati
Vindeti la pretul cu amanuntul (en detail) toata marfa si bateti pe casa de marcat, iar gestiunea o descarcati ca la gestiunea cu amanuntul, nu aveti nevoie de 2 gestiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punct de lucru adrianabresug adrianabresug avem un pct de lucru cu activitate autorizata depozit engros si en detail .O parte din clienti persoane juridice cumpara de la noi cu factura si plata cu OP ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntu si en-gross in aceasi locatie nico75 nico75 Buna ziua! Am avut control de la politia locala din oras, iar problema a fost ca vindem atat pe factura cat si pe bon fiscal din aceiasi locatie. Evidenta se ... (vezi toată discuția)
Pfa cun factureaza? unoradean unoradean As vrea sa imi facun pfa care sa se ocupe de imprimare pe textile . As fi interesat de modalitatea de a face intrare pe aparatura care o cumpar cum ma ... (vezi toată discuția)