avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 210 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Comert cu amanuntu si en-gross in aceasi locatie
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Comert cu amanuntu si en-gross in aceasi locatie

Buna ziua!
Am avut control de la politia locala din oras, iar problema a fost ca vindem atat pe factura cat si pe bon fiscal din aceiasi locatie.
Evidenta se tine cantitativ - valoric, avem o singura gestiune de unde scadem marfa vanduta, dar vindem, asa cum am mai spus pe factura+chitanta la persoanele juridice si pe bon fiscal persoanelor fizice.
Este gresit ceea ce facem, ce solutie ar fi si care este baza legala?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 14:51, 26 Ianuarie 2012
Din punctul meu de vedere, este o problema. In mod normal, chiar daca este aceeasi locatie, sa spunem o hala, ar fi trebuit sa o delimitati, chiar si numai scriptic, pentru a rezulta 2 sublocatii: magazinul cu amanuntul, in care sa instalati casa de marcat, iar restul, spatiul de comercializare en-gross. Deci, la aceeasi adresa, 2 puncte de lucru inregistrate corespunzator la Registrul Comertului si autorizate distinct (autorizatiile chiar difera pentru cele 2 forme de comert). Iar, evident, gestiunea si contabilitatea trebuie sa fie separate.
Vinde-ti la persoanele juridice pe factura cu bon fiscal !! Nu folositi chitanta.

Se poate asa ?
Se poate, cu conditia ca prin aceasta vanzare catre persoanele juridice sa fie descarata gestiunea en-detail, nu cea en-gross.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturarea si vanzarea produselor en detail iulia37 iulia37 Buna dimineata, Vreau sa i-mi deschid o firma in luna Iulie iar punctul de lucru va fi in Dragonul Rosu.Daca declar punctul de lucru ca si vanzare en ... (vezi toată discuția)
Vanzare en gross sau en detail Otilia B. Otilia B. Poate o S.C. sa vanda en gross sau endetail la persoane fizice? Si daca nu va rog sa-mi spuneti legea sau ordonanta care reglementeaza acest fapt. Va ... (vezi toată discuția)
Bon fiscal sau bon fiscal si factura fiscala sweet sweet Buna ziua.lucrez la un magazin de scule si unelte de uz gospodaresc.as vrea sa stiu in ce situatii clientii pot cere ,pe langa bonul fiscal , si factura ... (vezi toată discuția)