avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturarea si vanzarea produselor en detail
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturarea si vanzarea produselor en detail

Buna dimineata,
Vreau sa i-mi deschid o firma in luna Iulie iar punctul de lucru va fi in Dragonul Rosu.Daca declar punctul de lucru ca si vanzare en detail stiu ca pot elibera bon fiscal persoanelor fizice,dar nu stiu cum se procedeaza corect catre persoanele juridice. Le pot elibera factura cu chitanta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 12:56, 23 Iulie 2015
trebuie sa aveti grija, ca nu puteti vinde din aceiasi locatie de detail si persoanelor fizice.Trebuie o delimitare a spatiului si a gestiunilor.Da, persoanelor juridice revanzatoare, care achizitioneaza strict din gestiunea detail, le vindeti pe baza de factura si chitanta( daca platesc cash), BO, OP, CEC, s.a.
Buna ziua,
Am inteles ca la persoanele juridice obligatoriu factura si chitanta,dar nu inteleg de ce trebuie sa tin doua gestiuni separate daca eu am acelasi pret pentru toti clienti si punctul de lucru il declar en detail.
Va multumesc

Avem legislatie care ne interzice acest aspect.OG99/2000 art.73 pct.22.#-o
Chiar nu mai inteleg,mi-am dorit sa incep o afacere legala din toate punctele de vedere,dar se pare ca sunt destule piedici.Nu inteleg de de aceasta lege ,daca eu sunt la inceput de drum de unde bani sa platesc un angajat pentru una din gestiuni,eu abia am bani sa cumpar marfa. O porcarie.Pacat ca ne impiedicam de astfel de legi.
a avea gestiuni separate, nu inseamna neaparat si gestionari separati!X-(.Contabil, creati gestiunile si delimitati cumva in cadrul gestiunii engross, un colt unde aveti casa de marcat si tot ceea ce implica.Variante se gasesc.Dar sfatuiti-va cu contabilul

Alte discuții în legătură

Casa de marca si factura+chitanta acelasi punct de lucru ShadowElf ShadowElf Buna, Apelez la acest forum dupa ce am discutat in prealabil la finante, la contabilitate, am si vazut cateva exemple elocvente pentru problema mea si nu m-am ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntu si en-gross in aceasi locatie nico75 nico75 Buna ziua! Am avut control de la politia locala din oras, iar problema a fost ca vindem atat pe factura cat si pe bon fiscal din aceiasi locatie. Evidenta se ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu amanuntul si cu ridicata in acelasi spatiu mariela37 mariela37 Buna seara, In luna Iulie impreuna cu sotul meu ne-am deschis o firma cu activitatea principala 4642-cu ridicata. Ce putem face ca tot in acelasi punct ... (vezi toată discuția)