avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 919 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general facturarea si vanzarea produselor en detail
Discuție deschisă în Contabilitate în general

facturarea si vanzarea produselor en detail

Buna dimineata,
Vreau sa i-mi deschid o firma in luna Iulie iar punctul de lucru va fi in Dragonul Rosu.Daca declar punctul de lucru ca si vanzare en detail stiu ca pot elibera bon fiscal persoanelor fizice,dar nu stiu cum se procedeaza corect catre persoanele juridice. Le pot elibera factura cu chitanta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: soficu cristina , utilizator 12:56, 23 Iulie 2015
Am inteles.Atunci va trebui sa declar firma en gross si en detail si voi face pe o parte a standului en detail si pe o parte en gross cu un cordon intre ele si asa am delimitat spatiu, si pentru fiecare voi avea gestiuni separate.
Va multumesc
Buna ziua,
Revin din nou cu problema de mai sus. Intre timp am deschis standu am delimitat spatiu,tin gestiunile separat,dar acum tot am o problema.Contabila mi-a spus ca se pote tine pe un singur calculator doua gestiuni(eu lucrez in programul Facturis,si am gestiunea 1 si 2)la gestiunea 2 am legata si casa de marcat. Problema este ca am inteles ca nu este ok nici asa ,ca trebuie sa am pe alt calculator gestiunea 2. Chiar trebuie sa investesc in alt calaculator?
Va multumesc
contabilul va indruma la tot ceea ce este legal si tehnic dpdv al gestiunii si normal ar trebui si sa raspunda de consecinte.Deci nu mai aplecati " urechea" la diverse pareri.Gestiunile separate, se tin pe analitice diferite, in cadrul aceluiasi program contabil,Nu exista aceasta aberatie, de a avea gestiuni instalate pe calculatoare diferite.Partea tehnica a programului Facturis nu o cunosc deci nu ma pronunt.:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa de marca si factura+chitanta acelasi punct de lucru ShadowElf ShadowElf Buna, Apelez la acest forum dupa ce am discutat in prealabil la finante, la contabilitate, am si vazut cateva exemple elocvente pentru problema mea si nu m-am ... (vezi toată discuția)
Comert cu amanuntu si en-gross in aceasi locatie nico75 nico75 Buna ziua! Am avut control de la politia locala din oras, iar problema a fost ca vindem atat pe factura cat si pe bon fiscal din aceiasi locatie. Evidenta se ... (vezi toată discuția)
Vanzare cu amanuntul si cu ridicata in acelasi spatiu mariela37 mariela37 Buna seara, In luna Iulie impreuna cu sotul meu ne-am deschis o firma cu activitatea principala 4642-cu ridicata. Ce putem face ca tot in acelasi punct ... (vezi toată discuția)