Tocmai de-aceea am scris pe Forum, ştiind că dvs. aveţi o mare experienţă în domeniu şi sunteţi, poate, un respectabil Expert Contabil !
Aici nu dăm verdicte, dar, din ce aţi văzut dvs. că am scris în detaliu,
putea o Preşedintă de Asociaţie (hotărând împreună cu Comitetul Executiv) să dea în judecată vreun proprietar bazându-se pe aberaţii contabile, pe calcule ciudate ? Şi un copil ar vedea că documentele contabile (Listele de Întreţinere) erau aberante, încălcând orice normă legală:
1.
[ link extern ]
2.
[ link extern ]
3.
[ link extern ]
Dovada constă în Listele Contabile de Întreţinere afişate la Avizier ... e aşa de simplu şi de clar totul ❝ obiectivele Expertizei sunt din start eronat cerute !
Mai e o problemă - dacă va pierde procesul, nu va plăti preşedinta cheltuielile şi eventualele daune, ci proprietarii ! Ce şi cum putem cere în Instanţă pentru a fi obligată Preşedinta să plătească, în solidar cu ceilalţi "şefi", aceste sume forţat apărute din cauza incompetenţei celor care au intentat proces fără să studieze cu atenţie orice act sau orice amănunt care-i poate acuza ?
Ce se mai poate face să se stopeze nu numai această Expertiză Contabilă extrem de costisitoare şi care nu ajută speţa respectivă, afectând întreg procesul (suspendat sau anulat), pentru că e bazat pe o Motivare mincinoasă a avocatului Asociaţiei, care induce în eroare Organele Judiciare, faptă pedepsită de Codul Penal, astfel încercându-se câştigarea procesului în mod fraudulos ?
Pentru clarificare, vedeţi Motivarea eronată a avocatului precum că n-am fi depus Contestaţii în termenul legal, ceea ce ar fi dus la recunoaşterea acelor facturi aberante de către noi, pârâţii: ►
[ link extern ]
N-AR FI NORMAL CA EXPERTIZA CONTABILĂ CERUTĂ ÎNCĂ DE ACUM PESTE ... UN AN (Experta Contabilă a amânat-o de vreo 6 ori, ca apoi să se interneze în spital, pentru a evita amenda judiciară, ulterior fiind înlocuită !?) SĂ FIE CONTESTATĂ ŞI ANULATĂ (ca şi întreg procesul intentat fără temei, mai ales că s-au stornat în August 2015 de către C.E.T. sumele cerute ca datorie restantă), PENTRU CĂ SE ÎNCALCĂ MAI ALES PRINCIPIUL CELERITĂŢII, dar sunt şi multe nereguli găsite de mulţi ani în contabilitatea Asociaţiei, pentru care orice Expert Contabil se poate ... îmbolnăvi subit, văzând aberaţiile contabile de acolo, pe baza cărora o Asociaţie dă în judecată nişte "blocatari" discriminaţi astfel ?
Pentru această problemă, cu prelungirea fără temei a procesului (care e ţinut în loc de o Expertiză Contabilă amânată de vreo 8 ori până acum !), invoc următoarele articole din Noul Cod de Procedură Civilă, referitoare la Celeritate şi nu numai:
Art. 6. Dreptul la un proces echitabil, în termen optim şi previzibil. Alin.(1) "... INSTANŢA E DATOARE SĂ DISPUNĂ TOATE MĂSURILE PERMISE DE LEGE ŞI SĂ ASIGURE DESFĂŞURAREA CU CELERITATE A JUDECĂŢII."
Art. 241. ASIGURAREA CELERITĂŢII. Alin.(1) "Pentru cercetarea procesului, judecătorul fixează termene scurte, chiar de la o zi la alta. Dispoziţiile Art. 229 sunt aplicabile. Alin.(4) "Judecătorul poate stabili pentru părţi, precum şi pentru alţi participanţi în proces îndatoriri în ceea ce priveşte prezentarea dovezilor cu Înscrisuri (...) şi CONCURSUL LA EFECTUAREA ÎN TERMEN A EXPERTIZELOR ..."
Art. 187. Încălcarea obligaţiilor privind desfăşurarea procesului. Sancţiuni: (1) "Dacă legea nu prevede altfel, Instanţa, potrivit dispoziţiilor prezentului articol, va putea sancţiona următoarele fapte săvârşite în legătură cu procesul, astfel: 1. cu amendă judiciară de la 100 lei la 1.000 lei: a) INTRODUCEREA, CU REA-CREDINŢĂ, A UNOR CERERI PRINCIPALE, accesorii, adiţionale sau incidentale, precum şi pentru EXERCITAREA UNEI CĂI DE ATAC, VĂDIT NETEMEINICE; d) REFUZUL EXPERTULUI DE A PRIMI LUCRAREA SAU NE-DEPUNEREA LUCRĂRII ÎN MOD NEJUSTIFICAT LA TERMENUL FIXAT ORI REFUZUL DE A DA LĂMURIRILE CERUTE; f) neprezentarea unui Înscris sau a unui bun de către cel care îl deţine, la termenul fixat în acest scop de instanţă...
Art. 189. DESPĂGUBIRI PENTRU AMÂNAREA PROCESULUI. "Cel care, cu intenţie sau din culpă, a pricinuit amânarea judecării (...) prin una dintre faptele prevăzute la art. 187 sau 188, la cererea părţii interesate, va putea fi obligat de către instanţa de judecată ori, după caz, de către preşedintele instanţei de executare la plata unei despăgubiri pentru prejudiciul material sau moral cauzat prin amânare."
Art. 242. Suspendarea judecăţii cauzei. Alin.(1) "Când constată că desfăşurarea normală a procesului este împiedicată din vina reclamantului, prin neîndeplinirea obligaţiilor stabilite în cursul judecăţii, potrivit legii, judecătorul poate suspenda judecata, arătând în încheiere care anume obligaţii nu au fost respectate. Dispoziţiile art. 189 sunt aplicabile."
Art. 243. ÎMPREJURĂRI CARE PUN CAPĂT PROCESULUI. "În cazul în care, în cursul cercetării procesului, (...) sunt admise cereri ori excepţii care pun capăt în întregime procesului, fără a mai fi necesară dezbaterea asupra fondului în Camera de Consiliu sau în şedinţă publică, judecătorul se va pronunţa asupra cauzei prin Hotărâre."
*** Pentru stoparea acestui proces abuziv şi care ... îmbolnăveşte chiar şi Experţi Contabili judiciari, putem cere în Instanţă (cu şanse mari de câştig !), aplicarea acestor articole din legislaţie ? Ce alte articole am putea invoca în sensul stopării "agoniei", mai ales că până şi ditamai C.E.T.-ul a stornat cam 65% din sumele contestate de noi (am dovezi legale clare precum că ar trebui să se mai scadă în jur de 700 lei din acele facturi aberante pentru căldura de la C.E.T. din iarna 2012-2013) ?
Oricum, am pregătit mic "bombe" descoperite în timp, cu care putem contesta Expertiza Contabilă în totalitate, noi găsind articole de legi încălcate, dar nu din domeniul contabilităţii.
Precizez că noi, cei 460 de proprietari, în iarna 2012-2013 n-aveam Administrator (din 2011), iar falsul Preşedinte de atunci nu era numit sau ales conform legilor, deoarece nu organizase nicio Adunare Generală timp de 4 ani, între 2009 şi 2013, ulterior fiind demis la alegeri, iar Prim-Procuroarea de pe lângă Parchetul local i-a deschis din oficiu, la sesizarea noastră, un dosar penal pentru Uzurpare de Funcţie şi de Abuz în Serviciu, totul bazat pe art. 308 din Noul Cod Penal !
= P.S. =
Vă rog, cu respect, domnule Gigi Popa, ştiind că aveţi o vastă experienţă de Expert Contabil, ce ziceţi,
am putea anula acest proces, ca fiind abuziv, reclamanta intentându-ni-l aducând informaţii false, care au indus în eroare Instanţa de Judecată ?
Menţionez că
"şefii" Asociaţiei au recunoscut deja că aşa-zisa lipsă a Contestaţiilor făcute în timp util (scrisă chiar în Cererea de Chemare în Judecată), a fost o uriaşă eroare, o posibilă minciună intenţionată, deoarece această Preşedintă, împreună cu avocatul, puteau consulta fără efort Registrul de Corespondenţă, unde găseau data depunerii acelor Contestaţii, făcute şi de ceilalţi proprietari păgubiţi !