Din numeroasele postari pe forum pe care le-ati facut, mi-am dat seama ca totusi cunoasteti prev. Legii, Da?
Ei atunci inteleg ca ati parcurs si art. 23 si 24 din L230/2007, zic bine?
Ma opresc aici pentru ca eu nu "vad" nimic a fi ambiguu in legislatie.
Zice legea ca:
...ART. 23
(1) După adunarea generală de constituire a asociaţiei de proprietari va avea loc cel puţin o dată pe an, în primul trimestru, o adunare generală a proprietarilor membri ai asociaţiei. Responsabilitatea cu privire la neconvocarea a cel puţin unei adunări generale a proprietarilor aparţine membrilor comitetului executiv, inclusiv preşedintelui asociaţiei de proprietari.
Pai daca se zice asa, ce ati mai vrea?
Proprietarii, membri sau nemembri nu participa la AG, nici la prima convocare, nici la a doua, desi sunt chemati si raschemati. Cum ar trebui sa procedeze - uite un cuvant drag dvs. - şefii asociatiei? Sa le promita cate un calorifer gratis? Cadou 100 mc apa/proprietar prezent la AG? Sau altceva?
Daca majoritate are o durere in cozorocul de la şapca, ce sa faca
şefii? Urmeaza si ei prevederile legii.
Exemplu la noi in asociatie:
- proprietari apartamente persoane fizice - 500;
- proprietari persoane juridice - 4;
- prezenti la prima convocare - 10 - 15 membri;
- prezenţi la a doua convocare - 20 - 30 membri;
Conform lgii, la noi aceasta posibilitate a devenit regula - AG se ţine numai la reconvocata, incepand din 1974, desigur avand mai multe generatii de legislatii...
Si atunci va dau dreptate, mioritatea hotaraste pentru majoritatea. Unde este problema? A cui este vina prietene?