Am si eu problema mai delicata.Prietenul meu are o fata de 12 ani,recunoscuta dar nu a fost casatorit cu mama fetitei.
Mama ei a murit si era in custodia ei.Intrebarea este ce trebuie sa faca acum tatal fetitei?Ca sa aiba custodia el?
Sau nu trebuie sa faca nimic?Bunicii pot sa o ceara?
Pe scurt,de ce acte are nevoie sau care sunt pasii?
Cred ca normalitatea e una (si e a fiecaruia pana la urma)si legea e alta,asta vad eu .Asta am si facut,am lasat asa chiar daca hotararea spune altceva,am mers pe un bun simt.Nu stiam ca trebuie sa-i justific si atunci cand nevoile copilului sunt cu mult mai mari decat pensia alimentara,poate si de 5 ori daca le justific le deconteaza cineva?Chiar as vrea un raspuns aici .
Nu poti sa te compari cu cei care s-au intors si este o gandire gresita ,parerea mea pentru ca nu cunoastem circumstantele in care au plecat si ce au facut acolo.
Asa putem sa vedem ca si sunt foarte multi care au reusit si sunt foarte bine.Depinde acum cu cine vrei sa te compari si ce vrei.Dar cred ca trebuie sa nu te compari cu nimeni pentru ca toti suntem diferiti si unici in felul nostru.
Este normal sa incerci ,evident cu niste lucruri clare ,cu un job asigurat,etc.
Iar certitudini domnule Ony2k2 cine va poate oferi in viata asta?
In acest moment fiul si nepoata lui sunt mostenitorii dar in viitor ei vor sa vanda ca nu vor ramane in oras nici unul,evident in cota stabilita.
De fapt asta e intrebarea daca aceasta clauza de instrainare este legala?si daca se poate anula in instanta DOAR clauza respectiva?
In mod normal unicul mostenitor e fiul dar existand acest testament se va face succesiunea si va fi pe langa fiul lui si nepoata defunctului(adica fiica unicului mostenitor)
Si ..daca va ramane asa succesiunea cu aceasta clauza ..de neinstrainare in viitor poti sa vinzi sau nu? dat fiind ca ..nu ar avea cine sa atace vanzarea?
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Buna ziua,
Pe scurt.;prietenul meu se pregateste sa faca succesiunea dupa tatal lui,insa tatal lui a lasat un testament in care 25% ii revine lui si 75% ii revine fiicei lui ,adica nepoatei dar ..a si scris in testament ca apartamentul respectiv sa nu poate fi vandut niciodata si sa fie lasat nepotilor nepotilor,etc.
Se poate face o actiune in instanta chiar daca tatal lui nu mai e in care sa conteste DOAR acea clauza?
Sau poate sa faca succesiunea asa si dupa aceea sa vanda?Va fi o problema?
Nu pot sa spun ca am o temere privind custodia comuna dar vroiam sa stiu doar care sunt exact pasii legali pentru o asemenea situatie!
Acum ramane sa vad si sa aleg.
Domnul Martonze aveti dreptate in privinta scarii valorilor la noi.Nu sunt milionara(tind spre asta :)), sunt o inginera care isi evalueaza optiunile in momentul de fata si cam atat.
Iar despre faptul ca banul face omul nu stiu ce sa va spun ..am rezerve aici dar as fi ipocrita sa spun ca nu conteaza dar mai cred ca in primul rand conteaza omul in esenta lui asa cum a fost lasat pe pamant
Va multumesc frumos pentru raspunsuri si m-am lamurit deocamdata!
Da,asa este,aveti dreptate si eu nu am detaliat foarte mult
.Situatia e simpla in sensul ca nu am o relatie civilizata,normala,etc cu fostul sot cum ar fi si normal si atunci evident ca ma gandesc la partea legala,emotionala,juridica,etc si cum sa procedez.
Un exemplu clar as avea de spus este ca in hotararea judecatoaresca are pensie de 400 lei pe luna si pe perioada vacantei cat a stat la el nu mi-a platit si nici pe luna cat a stat la mine ca a considerat ca trebuia sa ii dau eu lui pe luna respectiva.O fi corect?
Si eu ar trebui sa ma duc in instanta sau sa fac plangere penala pentru ca scrie foarte clar si nu are exceptie scrisa dar ..efectiv ...mi-e ...lehamite sa fac asta dar poate ar trebui sa fac pentru ca bunul simt nu poate plati chiria,nu?:)Pentru ca ...sunt si in proces de partaj,am deocamdata o hotarare dar nu e definitiva inca si eu stau cu copilul cu chirie iar el sta in casa.
O fi si asta corect?Probabil ca nu sau da.
Ar tebui toata ziua sa stai in instanta.
Da,asta este parte hilara a situatiei ,in sensul ca daca ar pleca cel care nu sta cu copilul nu ar fi o problema de nici un fel si eu ce as putea sa fac? in situatia mea?Sa-l dau in judecata ca nu isi respecta progamul? dar ...exista "mijloacele moderne" si ...gata ar fi raspunsul probabil... .Dar reciproca ....judecam cu alta masura.De fapt aici e problema,ca mereu avem doua masuri
Pana la urma ...cred eu ca bunul simt ar trebui sa primeze ..si interesul copilului.
Dar ...vazand si ..facand ,ce sa zic
Multumesc frumos
Aplauda
Eu nu am spus ca nu are ce sa-mi faca ..si cu siguranta ca daca as fi avut interlocutor cu care sa pot discuta nu ajungeam sa pun intrebari pe forum.
Si daca obtine custodia comuna?Ce va face?2 saptamani in tara si doua in alta?Sau ..sa te forteze ca sa nu pleci si ramai poate de dragul copilului si sta aici in tara 2 saptamani la mama si doua la tata?Eu cu tot respectul chiar nu cred in aceasta situatie pentru ca nu este bine pentru copil,va avea 2,3 seturi de reguli,camere schimbate,carti si caiete uitate sau in doua locuri,o nebunie ..si toata scara valorilor probabil data peste cap dar ....daca legea va hotara asa eu ce fac?O respect chiar daca nu voi crede in ea.
Atunci fraza dumneavoastra
"Problemele cu care va veti confrunta sunt mai mari decat cele legale care pot aparea si mult mai complicate." va fi la fel de valabila,nu-i asa?
Si poate fi valabila si in cazul unui cuplu casatorit :),asta e distractiv.
Fraza este ca un dorb de sare :)
Da,aveti dreptate.Drobul de sare e chiar o nebunie dar e bine ca m-am lamurit si am inteles.
Multumesc si ...da asa este ...din pacate situatia din aceasta tara care te forteaza sa faci alte alegeri.