Buna ziua,
Pe scurt.;prietenul meu se pregateste sa faca succesiunea dupa tatal lui,insa tatal lui a lasat un testament in care 25% ii revine lui si 75% ii revine fiicei lui ,adica nepoatei dar ..a si scris in testament ca apartamentul respectiv sa nu poate fi vandut niciodata si sa fie lasat nepotilor nepotilor,etc.
Se poate face o actiune in instanta chiar daca tatal lui nu mai e in care sa conteste DOAR acea clauza?
Sau poate sa faca succesiunea asa si dupa aceea sa vanda?Va fi o problema?
Dorințele defunctului se vor executa ca atare. Cine să vândă după succesiune? Până la urmă este nepoata sau fiica, fiți mai exactă.
Singurul aspect ciudat este acela privind interdicția de înstrăinare.
In acest moment fiul si nepoata lui sunt mostenitorii dar in viitor ei vor sa vanda ca nu vor ramane in oras nici unul,evident in cota stabilita.
De fapt asta e intrebarea daca aceasta clauza de instrainare este legala?si daca se poate anula in instanta DOAR clauza respectiva?
In mod normal unicul mostenitor e fiul dar existand acest testament se va face succesiunea si va fi pe langa fiul lui si nepoata defunctului(adica fiica unicului mostenitor)
Si ..daca va ramane asa succesiunea cu aceasta clauza ..de neinstrainare in viitor poti sa vinzi sau nu? dat fiind ca ..nu ar avea cine sa atace vanzarea?
Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Cota mostenire
eduuard
Defunctul a lasat in urma un imobil. Acesta are o fiica si un fiu decedat ulterior. Fiul decedat este reprezentat de vaduva si fiul ei. Fiica defunctului are ... (vezi toată discuția)