avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la mostenire

buna ziua.daca se poate sa imi raspundeti la o intrebare.in 1988 bunicul sotului meu a lasat testament caintreaga avere sa fie impartita in mod egal intre fiica vitrega si fiul fiicei naturale(decedata).o casa din paianta mobila si 250 mp teren.a fost facuta succesiunea la notariat,dar numai sotul meu a dobindit1/2 din teren avind dubla calitate de mostenitor legal si testamentar. conform legii18/1991 mostenitoarea testamentara mai are drept la proprietate?
Cel mai recent răspuns: MDP LAWYERS , Avocat 10:00, 5 Iunie 2013
dreptul de mostenire daca a fost acceptata in 6 luni de la deschiderea mostenirii, rezulta din testament nu din legea 18. cota de mostenire e de 1/2 din ce ramane la masa succesorala dupa calcularea rezervei succesorale a nepotului. Asta in cazul in care fiica vitrega nu era adoptata caz in care are aceleasi drepturi ca si nepotul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral ion01 ion01 Printr-un testament olograf scris in 1986, sotul lasa toata averea sotiei (un apartament). Nu au avut copii si nici parinti in viata. Sotul a decedat in 1988 ... (vezi toată discuția)
Testamente reciproce jeana jeana Stimati forumisti acum 3 ani am facut doua testamente reciproce pt toate bunurile comune facute in timpul casatoriei precum si pt bunurile obtinute din ... (vezi toată discuția)
Drept succesoral sarm07opr sarm07opr Strabunica a lasat prin testament intreaga ei avere la doua nepoate(una de fiica si una de fiu). In acelasi testament sunt inregistrati ca mostenitori ... (vezi toată discuția)