avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 865 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament apărut în timpul dezbaterii succesiunii: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament apărut în timpul dezbaterii succesiunii: beneficiarul testamentului are drepturi egale cu moștenitorul?

Sotia are titlu de proprietate impreuna cu unchiul din partea mamei sale (fratele mamei). Unchiul decedeaza si lasa in urma un fiu. Acesta decedeaza cu putin timp in urma, fara a avea copii. Nu s-a dezbatut nicio taxa de succesiune pana acum. Sotia introduce taxa de succesiune considerand ca este mostenitorul intregii mase succesorale. Notarul primeste actele si programeaza mostenitorul sa vina sa semneze actele dupa 30 zile. Insa, la cateva zile, notarul comunica faptul ca fiul decedat a lasat un testament inainte de a deceda unei persoane. Intreband pe notar cum se procedeaza in aceasta situatie, a spus ca persoana cu testamentul va participa la succesiune cu drepturi egale cu mostenitorul.
Intrebarea este; acest testament este valabil? Ce drepturi confera posesorului testamentului?
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:49, 5 Martie 2020
Daca notarul a vazut actul v-a si informat.
Mostenitorul testamentar are si el drepturi.
Doar persoana care analizeaza testamentul si situatia juridica pe baza de acte va poate informa.
Aveti dreptul de a merge si la avocat daca notarul nu a avut timp sa va explice.
Inteleg ca testamentul a fost lăsat de varul soției.
Beneficiarul testamentului va moșteni in baza acestuia toate bunurile defunctului.
Defunctul încă nu era în posesia vreunui bun, succesiunea nu a fost făcută după moartea tatălui său. Pe actul de proprietate sunt 2 mostenitori: tatăl defunctului si nepoata acestuia. Defunctul a lăsat prin testament ceva neprecizat, ceea ce se va găsi în patrimoniul sau la data decesului. Ori la data decesului nu avea nimic pe numele său. Cum se procedeaza in acest caz si cat revine posesorului de testament. Trebuie sa fi fost ruda cu defunctul?
Succesiunile de dezbat in ordinea deceselor. Prin retransmitere, varul sotiei dvs isi va mosteni parintele/parintii. Astfel, in final, el va avea in patrimoniu bunurile de la acestia, care ulterior, in baza testamentului vor fi dobandite de legatar. Nu e obligatoriu sa fie ruda cu defunctul
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2020
raluk0207, utilizator
Stimate domn,


Succesiunile sunt dezbatute in mod cronologic, succesiv, in functie de data deceselor.

Varul isi va mosteni parintii.

Ulterior, acesta poate perfecta un testament,avand ca obiect transmiterea, mortis causa, a acestor bunuri.

Legatarul le va dobandi, pe cale de mostenire testamentara.

Alte discuții în legătură

Daca un testament nu a fost trecut prin succesiune. apoi peste ... Ilinca Banu Ilinca Banu Daca un testament nu a fost trecut prin succesiune. Apoi peste ani, mostenitorul testamentar a decedat. Fiul acestuia poate fi si el mostenitor testamentar sau ... (vezi toată discuția)
Părinții mei au decedat. aveau trei copii din ... Cinesice@$ Cinesice@$ Bună seara! Părinții mei au decedat. Aveau trei copii ...din care unul a decedat.( o sora a noastra)..imediat dupa decesul parintilor.. si am ramas doi ... (vezi toată discuția)
Mostenitori rezervatari vs mostenitor testamentar irina65 irina65 Buna ziua, Va expun situatia mea si as dori, rog frumos, o lamurire. Am o varsta destul de inaintata si ceva probleme de sanatate. Si pentru ca nu sunt ... (vezi toată discuția)