Sotia are titlu de proprietate impreuna cu unchiul din partea mamei sale (fratele mamei). Unchiul decedeaza si lasa in urma un fiu. Acesta decedeaza cu putin timp in urma, fara a avea copii. Nu s-a dezbatut nicio taxa de succesiune pana acum. Sotia introduce taxa de succesiune considerand ca este mostenitorul intregii mase succesorale. Notarul primeste actele si programeaza mostenitorul sa vina sa semneze actele dupa 30 zile. Insa, la cateva zile, notarul comunica faptul ca fiul decedat a lasat un testament inainte de a deceda unei persoane. Intreband pe notar cum se procedeaza in aceasta situatie, a spus ca persoana cu testamentul va participa la succesiune cu drepturi egale cu mostenitorul.
Intrebarea este; acest testament este valabil? Ce drepturi confera posesorului testamentului?
Daca notarul a vazut actul v-a si informat.
Mostenitorul testamentar are si el drepturi.
Doar persoana care analizeaza testamentul si situatia juridica pe baza de acte va poate informa.
Aveti dreptul de a merge si la avocat daca notarul nu a avut timp sa va explice.
Defunctul încă nu era în posesia vreunui bun, succesiunea nu a fost făcută după moartea tatălui său. Pe actul de proprietate sunt 2 mostenitori: tatăl defunctului si nepoata acestuia. Defunctul a lăsat prin testament ceva neprecizat, ceea ce se va găsi în patrimoniul sau la data decesului. Ori la data decesului nu avea nimic pe numele său. Cum se procedeaza in acest caz si cat revine posesorului de testament. Trebuie sa fi fost ruda cu defunctul?
Succesiunile de dezbat in ordinea deceselor. Prin retransmitere, varul sotiei dvs isi va mosteni parintele/parintii. Astfel, in final, el va avea in patrimoniu bunurile de la acestia, care ulterior, in baza testamentului vor fi dobandite de legatar. Nu e obligatoriu sa fie ruda cu defunctul