avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 683 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cota mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cota mostenire

Defunctul a lasat in urma un imobil. Acesta are o fiica si un fiu decedat ulterior. Fiul decedat este reprezentat de vaduva si fiul ei. Fiica defunctului are la randul ei copii. De precizat ca nu exista un testament. Care este cota fiicei, respectiv a vaduvei?
Ultima modificare: Marți, 13 Ianuarie 2015
eduuard, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:43, 14 Ianuarie 2015
Cota este de 50% pentru fata si 50 % nepotul si vaduva

Fiica are la randul ei 5 copii, respectiv nepoti majori. Vaduva la fel o nepoata majora. Schimba cu ceva situatia?
Nu. Imobilul se împarte în doua- copiilor, mai departe cați moștenitori are fiecare din cei 2copii, nu conteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept succesoral sarm07opr sarm07opr Strabunica a lasat prin testament intreaga ei avere la doua nepoate(una de fiica si una de fiu). In acelasi testament sunt inregistrati ca mostenitori ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! În urma decesului unchiului meu necăsătorit si ... Ionela_20 Ionela_20 Buna ziua! În urma decesului unchiului meu necăsătorit si fara copii. Ambii părinți decedați și bunicii din partea ambelor părți. Decedatul având 2 ... (vezi toată discuția)
Testament cu clauza nelegala! Catalhea Catalhea Buna ziua, Pe scurt.;prietenul meu se pregateste sa faca succesiunea dupa tatal lui,insa tatal lui a lasat un testament in care 25% ii revine lui si 75% ii ... (vezi toată discuția)